REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čokoládový dort

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Medově sladký dort s ovocnou náplní, politý čokoládovou polevou, zdobený mandlemi.


Ingredience:
Na těsto:
200 gpšeničné mouky hladké
125 gcukru krupice
125 gmedu
100 govesných vloček
65 gmásla
2 lžičkyprášku do pečiva
1 lžičkaperníkového koření
2 lžícerumu
2 ksvajec
Na náplň:
500 gjablek
100 gmandlí
100 grozinek
3 lžícecukru
Na ozdobu:
150 gčokoládové polevy (hořké)
12 ksmandlových jader
Ostatní:
tuk a mouka na formu

Postup:

1. V menší nádobě pomalu na mírném ohni rozpustíme máslo a med do tekuté konzistence
2. Vejce, cukr a rum ušleháme do tuhé pěny (zpracováváme tak dlouho, až se cukr úplně rozpustí a krém je skoro bílý)
3. Do mísy dáme prosátou mouku promíchanou s práškem do pečiva i perníkovým kořením, přidáme vaječnou pěnu, přisypeme ovesné vločky, polijeme rozpuštěným máslem s medem a vše vymícháme do hladkého těsta
4. Oloupaná jablka rozkrájíme na čtvrtky, vykrojíme jádřince, pak nastrouháme na drobno, mandle nasekáme na větší kousky, omyté rozinky necháme okapat, přidáme cukr a vše důkladně smícháme
5. Do dortové formy dobře vymazané tukem a vysypané polohrubou moukou vlijeme polovinu těsta, povrch urovnáme a pravidelně na těsto rozetřeme jablečnou směs s rozinkami i mandlemi, pak zakryjeme druhou polovinou těsta a uhladíme
6. Vložíme do předehřáté trouby na 190 °C a pečeme asi 40 minut, po upečení necháme 10 minut chladnout ve formě, pak ho opatrně vyndáme a necháme úplně vychladnout
7. Vychladlý dort potřeme čokoládovou polevou rozpuštěnou v horké vodní lázni a v pravidelných rozestupech přitiskneme na okraj dortu do ještě měkké čokolády mandlová jádra.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

BistRAWveg má ambici být zdravým „mekáčem“

Budoucnost bez civilizačních nemocí a budoucnost plná energie. Živá syrová RAW strava, kterou nebudete jíst, protože je zdravá, ale protože bude chutnat. Tak představuje koncept bister bistRAWveg Stanislav Petříček, zakladatel a popularizátor zdravého životního stylu pro manažery, spolumajitel společnosti Tp Consulting.

číst dále ...

Nejlepší hovězí steak? Ten vyzrálý

Abyste si na steaku opravdu pochutnali, nemusíte chodit do luxusní restaurace. Výtečný kus hovězího připravíte i v pohodlí domova. Klíčem není tajný recept, ale především výběr správného masa a jeho vlastnosti. Prozradíme vám, na co si dát pozor. Až budete příště zvát přátele na podvečerní grilovačku, nemáte se čeho obávat.

číst dále ...

Večeře pod širým nebem s přáteli: V jednoduchosti je pohoda!

Setkávání v kruhu kamarádů a známých je skvělou příležitostí se uvolnit. Možná se s kamarády čas od času scházíte u karet, deskových her, filmů nebo prostě u něčeho dobrého k pití. Zkuste udělat změnu a pozvěte je na společnou domácí večeři pod širým nebem – a udělejte ji nekompromisně jednoduchou!

číst dále ...

Grilování hovězího z bio farmy? Nejen původ, ale i chuť vás přesvědčí

S letními měsíci je nerozlučně spjato grilování. K tomu, aby byl váš kulinářský výtvor opravdu stoprocentní, je ale třeba se soustředit zejména na výběr kvalitního kousku hovězího masa. Sázkou na jistotu jsou produkty ekologického zemědělství s garantovaným původem. Poradíme vám nejen s výběrem nejlepšího hovězího, ale podělíme se také o recept na lahodnou přílohu.

číst dále ...

Lahodné letní recepty bez výčitek

Hledáte inspiraci, co si rychle během letních veder připravit k snídani, svačině či hlavnímu jídlu, abyste zároveň nemuseli přemýšlet o tom, jestli to neohrozí vaši linii? Máme pro vás několik tipů na chutné recepty od výživové poradkyně programu Cambridge Weight Plan Hany Borkovcové. A jako přidanou hodnotu nabízíme rychlost přípravy a záruku pochutnání a přitom nehladovění!

číst dále ...

Bez bílkovin do plavek nezhubnete. Kde všude je najdete?

Mysleli jste si, že příjem proteinů je klíčový pouze pro sportovce? Tak to je velký omyl. Bílkoviny neboli proteiny jsou nepostradatelnou součástí jídelníčku nás všech, a protože si je tělo neukládá do zásoby, je třeba ho pravidelně zásobit vhodnou stravou. Proteiny jsou důležité především k růstu a obnově buněk, k tvorbě svalů, k produkci hormonů a protilátek. Rovněž jsou naprosto stěžejní při redukci váhy. Jejich nedostatek se projevuje zvýšeným pocitem hladu či chutěmi na sladké. Kolik proteinu správně denně přijmout, aby se výsledek odrazil na postavě?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy