REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čokoládový dort

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Medově sladký dort s ovocnou náplní, politý čokoládovou polevou, zdobený mandlemi.


Ingredience:
Na těsto:
200 gpšeničné mouky hladké
125 gcukru krupice
125 gmedu
100 govesných vloček
65 gmásla
2 lžičkyprášku do pečiva
1 lžičkaperníkového koření
2 lžícerumu
2 ksvajec
Na náplň:
500 gjablek
100 gmandlí
100 grozinek
3 lžícecukru
Na ozdobu:
150 gčokoládové polevy (hořké)
12 ksmandlových jader
Ostatní:
tuk a mouka na formu

Postup:

1. V menší nádobě pomalu na mírném ohni rozpustíme máslo a med do tekuté konzistence
2. Vejce, cukr a rum ušleháme do tuhé pěny (zpracováváme tak dlouho, až se cukr úplně rozpustí a krém je skoro bílý)
3. Do mísy dáme prosátou mouku promíchanou s práškem do pečiva i perníkovým kořením, přidáme vaječnou pěnu, přisypeme ovesné vločky, polijeme rozpuštěným máslem s medem a vše vymícháme do hladkého těsta
4. Oloupaná jablka rozkrájíme na čtvrtky, vykrojíme jádřince, pak nastrouháme na drobno, mandle nasekáme na větší kousky, omyté rozinky necháme okapat, přidáme cukr a vše důkladně smícháme
5. Do dortové formy dobře vymazané tukem a vysypané polohrubou moukou vlijeme polovinu těsta, povrch urovnáme a pravidelně na těsto rozetřeme jablečnou směs s rozinkami i mandlemi, pak zakryjeme druhou polovinou těsta a uhladíme
6. Vložíme do předehřáté trouby na 190 °C a pečeme asi 40 minut, po upečení necháme 10 minut chladnout ve formě, pak ho opatrně vyndáme a necháme úplně vychladnout
7. Vychladlý dort potřeme čokoládovou polevou rozpuštěnou v horké vodní lázni a v pravidelných rozestupech přitiskneme na okraj dortu do ještě měkké čokolády mandlová jádra.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Připravte si se svými dětmi a projektem Naskoč na mléčnou vlnu zajímavé vánoční cukroví

Vánoce jsou za dveřmi a ve většině domácností už pomalu ale jistě voní vánoční cukroví. Období, které děti zbožňují. Projekt „Naskoč na mléčnou vlnu“ vám přináší tipy na cukroví, které můžete spolu se svými dětmi připravit.

číst dále ...

Horké alkoholické (nejen) vánoční nápoje

Výběr 22 nejlepších receptů na horké zimní alkoholické nápoje na jednom místě! Horké zimní nápoje kombinované s něčím ostřejším patří odedávna do receptáře všech šikovných hospodyněk. Dokáží totiž zahřát nejen na těle, ale také na duši. Máme tu pro vás TOP výběr těch nejlepších receptů z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na horké drinky připravené, nebo jen nastavené, právě kapkou něčeho ostřejšího. Nejen, že zahřejí, ale dokáží také provonět celý dům a vytvořit tak skvělou zimní domácí pohodu.

číst dále ...

Soutěž Svačina roku s Rio Mare vyhrála kuchařka z Havířova

Praha, 5. prosince 2019 – Vítězkou 7. ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare se stala Natálie Svobodová z Hotelové školy a Obchodní akademie Havířov. Za první místo si mladá kuchařka odnesla cenu v hodnotě 7 000 Kč. Ve velkém finále se 4. prosince v gastronomickém studiu Chefparade+ proti sobě postavilo 15 nejlepších mladých kuchařů z celé České republiky, kteří soutěžili o ceny v hodnotě 45 000 Kč. Budoucí kuchaři měli za úkol připravit moderní a zdravou svačinu. Hlavní surovinou pro případu soutěžních receptů byly rybí produkty značky Rio Mare.

číst dále ...

Prosinec provoněný tradičním pečením

Podzim rychle utekl a je tu zima. Jste připraveni na prosinec, pravděpodobně nejoblíbenější měsíc všech dětí? Nechte se inspirovat a připravte svým nejbližším pohádkové dezerty inspirované adventními svátky.

číst dále ...

Originální jogurtové vánoční cukroví

Linecké, vanilkové rohlíčky, vosí hnízda… To je česká vánoční klasika, která nikdy nezklame. Napadlo vás ale, že byste přidali do vánočního cukroví také jogurt? Vyzkoušejte, stojí to za to! Dva rychlé a jednoduché recepty pro vás nachystala česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

číst dále ...

Veselé a voňavé – dva tipy na horké vánoční nápoje

Provoňte si vánoční svátky tradiční skořicovou a medovou vůní. Připravte si horké drinky s nejprodávanější americkou whiskey Jack Daniel’s a užijte si kouzlo Vánoc i oslavy Silvestra stylově.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy