REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čokoládové špičky II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nepečené špičky z cukru, oříšků, mletých piškotů a dalších ingrediencí nalepené na piškotech, pak máčené v čokoládové polevě, ozdobené bílou polevou a kandovanými třešněmi.


Ingredience:
200 gmletých piškotů
200 gmletých vlašských ořechů
100 gmoučkového cukru
100 gsušeného mléka
280-300 mlvody
2 lžícerumu
1 kssáčku vanilkového cukru
Na dohotovení:
100 gčokolády na vaření
50 gbílé čokolády
40 gztuženého 100 % tuku
10 kskandovaných třešní
dětské kulaté piškoty

Postup:

1. V misce promícháme moučkový i vanilkový cukr s mlékem, přilijeme rum a zalijeme vodou, vložíme do vodní lázně, za stálého míchání hmotu zahřejeme a sundáme z tepla
2. Vmícháme na jemno mleté vlašské ořechy i piškoty, vše promícháme a připravenou hmotou naplníme cukrářský sáček, na každý piškot nastříkáme ve tvaru špiček a uložíme na 30 minut do ledničky
3. Mezitím rozpustíme ve vodní lázni nalámanou čokoládu s 30 g ztuženého tuku, vymícháme dohladka, špičky namočíme v čokoládové polevě a necháme ztuhnout
4. Nakonec rozpustíme ve vodní lázni na menší kousky nalámanou bílou čokoládu se zbylým ztuženým tukem, z vrchu polijeme špičky bílou čokoládovou polevou a na ještě vlhkou polevu ihned vložím čtvrtku kandované třešně.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy