Nepečené špičky z cukru, oříšků, mletých piškotů a dalších ingrediencí nalepené na piškotech, pak máčené v čokoládové polevě, ozdobené bílou polevou a kandovanými třešněmi.
Ingredience:
200 g | mletých piškotů |
200 g | mletých vlašských ořechů |
100 g | moučkového cukru |
100 g | sušeného mléka |
280-300 ml | vody |
2 lžíce | rumu |
1 ks | sáčku vanilkového cukru |
Na dohotovení: | |
100 g | čokolády na vaření |
50 g | bílé čokolády |
40 g | ztuženého 100 % tuku |
10 ks | kandovaných třešní |
dětské kulaté piškoty |
Postup:
1. V misce promícháme moučkový i vanilkový cukr s mlékem, přilijeme rum a zalijeme vodou, vložíme do vodní lázně, za stálého míchání hmotu zahřejeme a sundáme z tepla
2. Vmícháme na jemno mleté vlašské ořechy i piškoty, vše promícháme a připravenou hmotou naplníme cukrářský sáček, na každý piškot nastříkáme ve tvaru špiček a uložíme na 30 minut do ledničky
3. Mezitím rozpustíme ve vodní lázni nalámanou čokoládu s 30 g ztuženého tuku, vymícháme dohladka, špičky namočíme v čokoládové polevě a necháme ztuhnout
4. Nakonec rozpustíme ve vodní lázni na menší kousky nalámanou bílou čokoládu se zbylým ztuženým tukem, z vrchu polijeme špičky bílou čokoládovou polevou a na ještě vlhkou polevu ihned vložím čtvrtku kandované třešně.