REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čokoládové věžičky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Čokoládové čtverečky slepované krémem do tvaru vežiček, ozdobené bílou čokoládou a koktejlovou třešní.


Ingredience:
Na čokokládové čtverečky:
200 gmléčné čokolády
Na nugátový krém:
3 kapkymandlového aroma
125 goříškového nugátu
125 gtuku Hery
20 gmedu
Na dohotovení:
30 gbílé čokolády
10 kskoktejlových třešní

Postup:

1. Do kastrůlku dáme na kousky nalámanou mléčnou čokoládu a v horké vodní lázni pomalu rozpustíme (vodní lázeň nesmí vřít)
2. Rozpuštěnou čokoládu rozetřeme v tenké vrstvě na pečicí papír a necháme při pokojové teplotě ztuhnout, potom ji dlouhým nožem, jehož ostrý průběžně zahříváme v horké vodě, nakrájíme na čtverečky o velikosti asi 3×3 cm (mělo by se získat asi 40 kousků)
3. Změklý tuk i nugát, med a mandlové aroma dobře vyšleháme na hladký jemný krém
4. Krém dáme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a nastříkáme ho na 3/
4 čtverečků, pak ty s krémem sesadíme po třech na sebe
5. Navrch každé věžičky posadíme čtvereček bez krému a dozdobíme tenkými proužky rozpuštěné bílé čokolády a doprostřed posadíme koktejlovou třešni,

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy