Čokoládové čtverečky slepované krémem do tvaru vežiček, ozdobené bílou čokoládou a koktejlovou třešní.
Ingredience:
Na čokokládové čtverečky: | |
200 g | mléčné čokolády |
Na nugátový krém: | |
3 kapky | mandlového aroma |
125 g | oříškového nugátu |
125 g | tuku Hery |
20 g | medu |
Na dohotovení: | |
30 g | bílé čokolády |
10 ks | koktejlových třešní |
Postup:
1. Do kastrůlku dáme na kousky nalámanou mléčnou čokoládu a v horké vodní lázni pomalu rozpustíme (vodní lázeň nesmí vřít)
2. Rozpuštěnou čokoládu rozetřeme v tenké vrstvě na pečicí papír a necháme při pokojové teplotě ztuhnout, potom ji dlouhým nožem, jehož ostrý průběžně zahříváme v horké vodě, nakrájíme na čtverečky o velikosti asi 3×3 cm (mělo by se získat asi 40 kousků)
3. Změklý tuk i nugát, med a mandlové aroma dobře vyšleháme na hladký jemný krém
4. Krém dáme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a nastříkáme ho na 3/
4 čtverečků, pak ty s krémem sesadíme po třech na sebe
5. Navrch každé věžičky posadíme čtvereček bez krému a dozdobíme tenkými proužky rozpuštěné bílé čokolády a doprostřed posadíme koktejlovou třešni,