Na tento recept použijeme spodní i vrchní strany pevných nejedovatých listů s výrazným žilkováním. Pro tento účel se dobře hodí například listy citroníku, růží nebo vavřínu.
Ingredience:
nejedovaté listy s výrazným žilkováním, například listy růží, citroníku nebo vavřínu | |
čokoláda nebo čokoládová poleva | |
vodní lázeň | |
pečící papír | |
(štětec) |
Postup:
1. Lístky omyjeme a osušíme
2. Uchopíme je za konec stonku a vrchní stranou listu přejedeme po povrchu tekuté čokolády, nebo je můžeme potřít štětcem namočeným v rozpuštěné čokoládě
3. Potažené listy uložíme do chladu na pečící papír a to nejlépe přímo do ledničky
4. Jakmile lístky úplně ztuhnou, uchopíme lístky za stonek a konečky prstů je opatrně z čokolády stáhneme, v jedné ruce budete mít ty “živé”, v druhé vám zůstanou ty čokoládové.
Listy nesmí být suché!