REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čokoládové listy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na tento recept použijeme spodní i vrchní strany pevných nejedovatých listů s výrazným žilkováním. Pro tento účel se dobře hodí například listy citroníku, růží nebo vavřínu.


Ingredience:
nejedovaté listy s výrazným žilkováním, například listy růží, citroníku nebo vavřínu
čokoláda nebo čokoládová poleva
vodní lázeň
pečící papír
(štětec)

Postup:

1. Lístky omyjeme a osušíme
2. Uchopíme je za konec stonku a vrchní stranou listu přejedeme po povrchu tekuté čokolády, nebo je můžeme potřít štětcem namočeným v rozpuštěné čokoládě
3. Potažené listy uložíme do chladu na pečící papír a to nejlépe přímo do ledničky
4. Jakmile lístky úplně ztuhnou, uchopíme lístky za stonek a konečky prstů je opatrně z čokolády stáhneme, v jedné ruce budete mít ty „živé“, v druhé vám zůstanou ty čokoládové.

Doporučení:

Listy nesmí být suché!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy