Pečené cukroví z čokoládového těsta obalené v cukrovo-kakaové směsi.
Ingredience:
350 g | hladké mouky |
120 g | másla |
80 g | čokolády |
80 g | moučkového cukru |
1 ks | vejce |
tuk na plech | |
Na obalení: | |
moučkový cukr | |
vanilkový cukr | |
kakao |
Postup:
1. Na vál prosijeme hladkou mouku, přidáme na jemno nastrouhanou čokoládu, moučkový cukr, změklé na kousky nakrájené máslo, vejce a vypracujeme vláčné těsto, podle potřeby můžeme přidat trochu mléka
2. Pak z těsta vyválíme plát o síle asi 5 mm a vykrájíme různé tvary, které rozložíme na tukem vymazaný plech
3. Vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme dorůžova
4. Moučkový i vanilkový cukr smícháme s kakaem a pečené kousky ještě horké obalíme v připravené směsi.