REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čokoládové křehulky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené cukroví z čokoládového těsta obalené v cukrovo-kakaové směsi.


Ingredience:
350 ghladké mouky
120 gmásla
80 gčokolády
80 gmoučkového cukru
1 ksvejce
tuk na plech
Na obalení:
moučkový cukr
vanilkový cukr
kakao

Postup:

1. Na vál prosijeme hladkou mouku, přidáme na jemno nastrouhanou čokoládu, moučkový cukr, změklé na kousky nakrájené máslo, vejce a vypracujeme vláčné těsto, podle potřeby můžeme přidat trochu mléka
2. Pak z těsta vyválíme plát o síle asi 5 mm a vykrájíme různé tvary, které rozložíme na tukem vymazaný plech
3. Vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme dorůžova
4. Moučkový i vanilkový cukr smícháme s kakaem a pečené kousky ještě horké obalíme v připravené směsi.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy