Salát připravený z vařené čočky a klobásy s cibulí, doplněný sterilizovanou okurkou a česnekem, dochucený octem, cukrem, mletou paprikou sladkou, pepřem a solí.
Ingredience:
300 g | čočky |
200 g | klobásy |
100 g | sterilizovaných okurek |
100 g | cibule |
2 ks | stroužky česneku |
3 lžíce | oleje |
mletá sladká paprika | |
voda | |
cukr | |
ocet | |
sůl |
Postup:
1. Čočku si přebereme, propláchneme, zalijeme vodou a necháme 2 hodiny nabobtnat, poté ji v téže vodě uvaříme doměkka, pak scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat
2. Klobásu si uvaříme ve vodě doměkka a v téže vodě jí necháme vychladnout, poté vyjmeme a nakrájíme na tenká kolečka
3. Pak si nakrájíme oloupanou cibuli na tenká půlkolečka, sterilizovanou okurku také na kolečka
4. Oloupaný česnek si utřeme se solí
5. Na rozehřátém oleji si zpěníme cibuli a i s olejem dáme do salátové mísy, pak přidáme čočku, okurky, klobásu, utřený česnek, 2 lžíce vody a důkladně promícháme
6. Promíchané ingredience dochutíme špetkou cukru, mletou paprikou, octem, pepřem a solí, dle vlastní chuti
7. Hotový salát necháme odležet v chladu a podáváme s čerstvým pečivem jako samostatný pokrm.