Uvařená čočka promíchaná s vařeným uzeným masem nakrájeným na nudličky, nasekanou petrželkou a cibulí, ochucená cukrem, olejem, octem, pepřem a solí, servírovaná jako samostatný chod s pečivem.
Ingredience:
300 g | vařeného uzeného masa |
300 g | čočky |
1 ks | cibule |
3 lžíce | oleje |
petrželka | |
cukr | |
ocet | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Čočku si přebereme, propláchneme, zalijeme vodou a necháme 2 hodiny nabobtnat, poté ji v téže vodě uvaříme doměkka, pak scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat
2. Pak si nakrájíme vařené uzené maso na nudličky, oloupanou cibuli na drobné kousky a petrželku nasekáme na jemno
3. Do misky si vložíme čočku, nakrájené uzené maso, cibuli, nasekanou petrželku, olej a promícháme
4. Salát ochutíme špetkou cukru, trochou octa, pepřem a solí
5. Hotový salát necháme odležet v chladu, poté servírujeme jako samostatný chod s pečivem.