REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čočkový salát s uzeným masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařená čočka promíchaná s vařeným uzeným masem nakrájeným na nudličky, nasekanou petrželkou a cibulí, ochucená cukrem, olejem, octem, pepřem a solí, servírovaná jako samostatný chod s pečivem.


Ingredience:
300 gvařeného uzeného masa
300 gčočky
1 kscibule
3 lžíceoleje
petrželka
cukr
ocet
pepř
sůl

Postup:

1. Čočku si přebereme, propláchneme, zalijeme vodou a necháme 2 hodiny nabobtnat, poté ji v téže vodě uvaříme doměkka, pak scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat
2. Pak si nakrájíme vařené uzené maso na nudličky, oloupanou cibuli na drobné kousky a petrželku nasekáme na jemno
3. Do misky si vložíme čočku, nakrájené uzené maso, cibuli, nasekanou petrželku, olej a promícháme
4. Salát ochutíme špetkou cukru, trochou octa, pepřem a solí
5. Hotový salát necháme odležet v chladu, poté servírujeme jako samostatný chod s pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy