Do 30 minut připravený pokrm z vařené nebo nakládané čočky, cibule, konzervovaných rajčat, mrkve, vody nebo vývaru a koření. Omáčka servírovaná se špagetami.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
100 g | uvařené červené čočky |
1 plechovka | loupaných nakládaných rajčat |
3-4 ks | kuličky nového koření |
1 ks | mrkve |
1 ks | cibule |
1 ks | bobkový list |
150 ml | vody nebo zeleninového vývaru |
olivový olej na zakápnutí | |
bazalka nebo petrželka na ozdobu | |
sušené oregáno | |
(cukr) | |
pepř | |
sůl | |
Na těstoviny: | |
400 g | špaget |
voda | |
sůl |
Postup:
- Na troše oleje osmahneme na kostičky pokrájenou cibuli, přihodíte bobkový list, nové koření, mrkev nakrájenou na kostičky, červenou čočku, vše lehce osmahněte.
- Přidáte plechovku celých loupaných rajčat nakrájených na kostičky i s nálevem a zalijete vodou či vývarem, osolíme, okořeníme pepřem, oreganem, necháme na mírném zdroji tepla probublávat a redukovat tekutinu.
- Než se udělá omáčka, uvaříme si špagety dle návodu na obalu.
- Nezapomeňte v závěru vaření omáčky vyndat bobkový list a nové koření!
- Těstoviny podávejte buď přelité boloňskou omáčkou, nebo přímo smíchané s omáčkou a dozdobené bazalkou nebo petrželkou a kapkou olivového oleje.
Kdo má rád tento tip omáček více sladký, může omáčku, ke konci vaření, dosladit cukrem. Na tento pokrm lze použít i nakládanou, konzervovanou čočku!
Poznámka:Recept k článku: Tipy na jídla z domácích karanténových zásob