REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čočkové boloňské špagety

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Do 30 minut připravený pokrm z vařené nebo nakládané čočky, cibule, konzervovaných rajčat, mrkve, vody nebo vývaru a koření. Omáčka servírovaná se špagetami.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
100 guvařené červené čočky
1 plechovkaloupaných nakládaných rajčat
3-4 kskuličky nového koření
1 ksmrkve
1 kscibule
1 ksbobkový list
150 mlvody nebo zeleninového vývaru
olivový olej na zakápnutí
bazalka nebo petrželka na ozdobu
sušené oregáno
(cukr)
pepř
sůl
Na těstoviny:
400 gšpaget
voda
sůl

Postup:
  1. Na troše oleje osmahneme na kostičky pokrájenou cibuli, přihodíte bobkový list, nové koření, mrkev nakrájenou na kostičky, červenou čočku, vše lehce osmahněte.
  2. Přidáte plechovku celých loupaných rajčat nakrájených na kostičky i s nálevem a zalijete vodou či vývarem, osolíme, okořeníme pepřem, oreganem, necháme na mírném zdroji tepla probublávat a redukovat tekutinu.
  3. Než se udělá omáčka, uvaříme si špagety dle návodu na obalu.
  4. Nezapomeňte v závěru vaření omáčky vyndat bobkový list a nové koření!
  5. Těstoviny podávejte buď přelité boloňskou omáčkou, nebo přímo smíchané s omáčkou a dozdobené bazalkou nebo petrželkou a kapkou olivového oleje.
Doporučení:

Kdo má rád tento tip omáček více sladký, může omáčku, ke konci vaření, dosladit cukrem. Na tento pokrm lze použít i nakládanou, konzervovanou čočku!

Poznámka:

Recept k článku: Tipy na jídla z domácích karanténových zásob

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

GIUNCATA s medvědím česnekem

Giuncata je měkký sýr s jemnou mléčnou chutí a s mnohostranným využitím v kuchyni. Tento čerstvý jemný sýr se vyrábí z kravského mléka, má měkkou a pružnou konzistenci a uchovává si chuť i barvu kvalitního čerstvého mléka. Má jemnou strukturu a patří k nejlépe stravitelným sýrům, díky čemuž je vhodný také pro malé děti.

číst dále ...

Lahodný listový špenát – zkuste jej trochu jinak

Než začnou letní paprsky opravdu silně hřát, objevíte na trzích i v supermarketu lahodný čerstvý listový špenát. A že nevíte, jak s ním naložit nebo vám připadá fádní? Opak je pravdou! Připravíte z něj perfektní přílohu i dokonalý salát. Inspirujte se našimi tipy.

číst dále ...

Čarujte s kedlubnou a připravte netradiční dobroty

Kedlubna, tvrdá a šťavnatá zelenina, jejíž čas přichází v květnu. Také ji milujete čerstvou a křupavou a vždy vás pak bolí břicho? Není divu, na žaludek umí být pěkně těžká. Co takhle z ní ale připravit lehčí a zajímavější pokrmy, které překvapí třeba nečekanou návštěvu? S kedlubnou se dá totiž v kuchyni přímo kouzlit! A že jste dosud nevěděli jak? My vám to ukážeme.

číst dále ...

Bio MatchaTea Harmony už počtvrté produktem roku

Produkt Bio MatchaTea Harmony obhájil pozici vítěze v soutěži Heureka.cz Produkt roku 2019 v kategorii čajů. Ocenění bylo uděleno na základě vyhodnocení nejpopulárnějších výrobků v jednotlivých kategoriích dle zájmu spotřebitelů. Zohledněn byl počet vyhledávání, oblíbenost a zájem spotřebitelů. Ocenění tedy není výsledkem rozhodnutí komise, ale opravdové spokojenosti a zájmu zákazníků.

číst dále ...

Do roku 2030 bude 25 procent půdy v ekologickém zemědělství, rozhodla Evropská komise

Až čtvrtina veškeré zemědělské půdy by do roku 2030 měla být v členských státech Evropské Unie ekologicky obhospodařována. Rozhodla o tom na dnešním jednání Evropská komise. Vedle toho by se měla posílit poptávka po biopotravinách například prostřednictvím odbytu ve veřejném stravování. Oba cíle jsou součástí aktuálně projednávané strategie známé pod názvem European Green Deal. Odborníci i ekologičtí zemědělci opatření vítají.

číst dále ...

Hořkokyselý ledový čaj (nejen) pro hejtry v Bageterii Boulevard

Vítězství ve výzvě o nejlepší bagetu v soutěži MasterChef Česko nemohou Pavlíně Lubojatzky někteří internetoví diskutéři zapomenout. (Nejen) pro hejtry si připravila Bageterie Boulevard odpověď v podobě limitované edice hořkokyselého čaje, určeného pro všechny „zahořklé a vykyslé“, kteří by se jím měli zchladit a s čistou hlavou dát šanci Vítězné bagetě.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy