Zelenina podušená na cibulovém základě spolu s cizrnou.
Ingredience:
400 g | cizrny konzervované nebo vařené |
500 ml | zeleninového vývaru |
3 lžíce | olivového oleje |
2 lžíce | rajčatového protlaku |
1 lžíce | sušené majoránky |
1 lžíce | mleté sladké papriky |
1 lžička | mletého kmínu |
6 ks | stroužků česneku |
4 ks | velkých brambor |
2 ks | cibule |
2 ks | mrkve |
1 ks | chilli papričky |
1/4 ks | středního celeru |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. V kastrolu na rozehřátém oleji zpěníme oloupané na drobno nakrájené cibule a oloupané na jemno nasekané stroužky česneku, přisypeme mletou papriku, zamícháme, přidáme rajčatový protlak, zalijeme vývarem, promícháme a uvedeme do varu
2. Pak přidáme očištěné, na kostky nakrájené mrkve, celer i brambory, očištěnou, na drobno nasekanou chilli papričku, osolíme, opepříme, okmínujeme a dusíme pod pokličkou asi 10 minut
3. K poloměkké zelenině přidáme scezenou nebo předem uvařenou cizrnu a dusíme ještě asi 15 minut, dokud zelenina a brambory nejsou měkké
4. Nakonec ochutíme rozemnutou majoránkou, případně solí a pepřem.
Podáváme s čerstvým pečivem nebo tmavým chlebem.