REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cizrnový guláš se zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zelenina podušená na cibulovém základě spolu s cizrnou.


Ingredience:
400 gcizrny konzervované nebo vařené
500 mlzeleninového vývaru
3 lžíceolivového oleje
2 lžícerajčatového protlaku
1 lžícesušené majoránky
1 lžícemleté sladké papriky
1 lžičkamletého kmínu
6 ksstroužků česneku
4 ksvelkých brambor
2 kscibule
2 ksmrkve
1 kschilli papričky
1/4 ksstředního celeru
mletý pepř
sůl

Postup:

1. V kastrolu na rozehřátém oleji zpěníme oloupané na drobno nakrájené cibule a oloupané na jemno nasekané stroužky česneku, přisypeme mletou papriku, zamícháme, přidáme rajčatový protlak, zalijeme vývarem, promícháme a uvedeme do varu
2. Pak přidáme očištěné, na kostky nakrájené mrkve, celer i brambory, očištěnou, na drobno nasekanou chilli papričku, osolíme, opepříme, okmínujeme a dusíme pod pokličkou asi 10 minut
3. K poloměkké zelenině přidáme scezenou nebo předem uvařenou cizrnu a dusíme ještě asi 15 minut, dokud zelenina a brambory nejsou měkké
4. Nakonec ochutíme rozemnutou majoránkou, případně solí a pepřem.

Doporučení:

Podáváme s čerstvým pečivem nebo tmavým chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy