Povařený celer, nakrájený na kolečka, opečený na másle, přelitý vývarem a podušený spolu se šunkou.
Ingredience:
500 g | celeru |
150 g | šunky |
50 g | másla |
2 ks | žloutky |
1 lžíce | citronové šťávy |
mletý pepř | |
vývar | |
sůl |
Postup:
1. Očištěný celer uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, okapaný a mírně prochladlý nakrájíme na nudličky
2. Na másle osmahneme na kostičky nebo nudličky nakrájenou šunku, přidáme celer, opepříme a osolíme, podle potřeby podlijeme vývarem a chvíli vše podusíme
3. Nakonec do pokrmu vmícháme v troše vývaru rozkvedlané žloutky a citronovou šťávu a ještě krátce dusíme.
Jako přílohu podáváme čerstvé pečivo.