REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Císařský těstovinový salát s kuřecím masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těstovinový salát s kousky na pánvičce orestovaného kuřete.


Ingredience:
Rozpis na 1 porci:
150 gvykostěných chlazených kuřecích nožek
100 gtěstovin (pene)
50 gšunky
50 gkompotovaného ananasu
50 gsladké sterilované kukuřice bez nálevu
20 gmajonézy
koření "Gyros" nebo "Grilovací koření"
česnek
vegeta
voda
olej
sůl

Postup:

1. Zprudka orestujeme na pánvičce na kousky nakrájené kuřecí maso
2. Pánvičku sundáme z ohně a hotové kuřecí kousky zasypeme štědře Gyros kořením, prolisujeme stroužkem česneku a vše dobře promícháme ve zbytku výpeku na pánvičce
3. Maso ještě dochutíme vegetou a zakryjeme pokličkou, aby nebylo při podávání na stůl úplně studené!
4. Do horké, mírně osolené vody, dáme vařit těstoviny a po cca 15 minutách je řádně propereme ve vlažné vodě
5. Těstovinu vložíme do větší mísy a přidáme na proužky nakrájenou šunku, kukuřici a ananas
6. Přidáme majonézu a vše řádně promícháme
7. Na talíř naložíme směs z mísy a na vrch vysypeme kuřecí kousky, včetně výpeku z pánvičky
8. Vše dozdobíme například listy salátu a ihned podáváme.

Doporučení:

Na všechny druhy pokrmů, které připravujete z kousků kuřecího masa doporučujeme používat vykostěné nohy, jsou šťavnatější než prsa a zvláště na grilu, či po orestování chutnají skvěle. Kdo nohy nemusí, použije prsa, ale pozor! Ta se při opékání často vysušují.Gyros koření používáme vždy až na konec přípravy pokrmů a tehdy, když připravované jídlo sundáme z ohně, při vysokých teplotách toto koření hořkne!

Poznámka:

Císařský salát lze doplnit čerstvou zeleninou, například paprikou, okurkou a kousky červených rajčátek. Místo kuřecího masa lze použít tuňák s citrónem a je tu “Císařský tuňákový salát”!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Co se jí a jak se slaví velikonoce ve světě …

Velikonoce patří mezi nejoblíbenější svátky jara ve velké části naší zeměkoule, tedy přesně tam, kde najdeme křesťany a jejich víru. Velikonoce jsou totiž křesťanské svátky, které mají připomínat zmrtvýchvstání Ježíše Krista. A když jde o svátky, tak k těm většinou patří skvělé, často slavnostní jídlo. Následující řádky si tedy povíme o tradičních pokrmech, které se připravují právě o Velikonocích ve světě, ale ne jen o jídle, ale také o zvycích, které velikonoce v různých částech světa provázejí.

číst dále ...

Jedinečné dubnové recepty, které potěší celou rodinu

Čeho není nikdy dost? Nových receptů! Na duben si pro vás Akademie kvality připravila výživné pokrmy plné bílkovin, vitaminů a minerálů. Nejenže potěší vaše chuťové pohárky, ale zároveň podpoří imunitu. V každém z nich bude minimálně jedna z těchto surovin: vejce, slanina, máslo, jogurt nebo pečivo. Typické snídaňové ingredience, které jsou ovšem využitelné i k obědu, večeři a svačině. A nezapomínejte, že se chuť pokrmu odvíjí od kvality použitých surovin. S jejich výběrem mohou pomoci loga kvality, jakými jsou např. Klasa a Regionální potravina.

číst dále ...

Velikonoční menu může být pestré! Vyzkoušejte rybu nebo speciality z různých koutů Evropy

Velikonoce nemusí být jen o kuřeti s nádivkou a sladkém beránkovi, i když je máme všichni rádi. Občas se vyplatí experimentovat a pustit do kuchyně čerstvý vítr. A jaro je k tomu přímo stvořené. Co třeba oprášit starý český zvyk a připravit na Velký pátek pokrm z ryby? I v mnoha evropských zemích je velikonoční kuchyně plná výtečných jídel, které stojí za to ochutnat. Naláká vás italský koláč se špenátem nebo dorůžova upečené jehněčí stehýnko po francouzsku? Autentičnost kulinářského zážitku ještě podpořte lokálními nápoji a nudit se nebudete!

číst dále ...

Do krabičky s sebou! Podpořte oblíbené podniky

Jsme doma a život jakoby se na chvíli zastavil. Máme čas věnovat se dětem, dočíst knížku, kterou jsme dostali pod stromeček, udělat letos opravdu důkladný jarní úklid. Ne každému ale situace přinesla vytoužený výdech. Gastronomie, spolu s ostatními lokálními malými podniky, které jsme si tak oblíbili, trpí a možná nepřežije nejbližší týdny, pokud jim nepomůžeme přečkat toto těžké období.

číst dále ...

Nejlepší řízky na světě? Smažené na řepkovém oleji!

Vepřový, telecí, kuřecí či vídeňský, který je ten nejlepší? Láska k řízkům nezná u Čechů hranic. Stejně tak i způsoby jejich přípravy. Nejčastěji je připravujeme na oleji, sádle či másle. Která z těchto variant je ale nejzdravější?

číst dále ...

Tipy na jídla z domácích karanténových zásob

Strach z nedostatku potravin nás donutil nakupovat víc než jsme zvyklí. České rodiny vzaly obchody s potravinami útokem a teď řeší, co s nakoupenými trvanlivými potravinami, aby jen nestály ve skříni. Proč to ale nebrat optimisticky a vrhnout se do této nové výzvy tak, aby z ní profitovala i naše střeva? Navíc jde o jídla zdravá, vyvážená a šetrná k vašemu rozpočtu.

číst dále ...

Restaurace Styl&Interier čelí krizi přípravou obědů zdarma pro zdravotníky nemocnice Na Bulovce #jidloprobulovku

Vyhlášený nouzový stav a s ním spojená nejistota znamená pro většinu restauračních provozů boj o holé přežití. Čelit nečekané situaci bezplatnou pomocí zdravotníkům nemocnice Na Bulovce se rozhodl pan Marek Dudák, majitel oblíbeného bistra Styl&Interier v centru Prahy.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy