REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Císařský těstovinový salát s kuřecím masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těstovinový salát s kousky na pánvičce orestovaného kuřete.


Ingredience:
Rozpis na 1 porci:
150 gvykostěných chlazených kuřecích nožek
100 gtěstovin (pene)
50 gšunky
50 gkompotovaného ananasu
50 gsladké sterilované kukuřice bez nálevu
20 gmajonézy
koření "Gyros" nebo "Grilovací koření"
česnek
vegeta
voda
olej
sůl

Postup:

1. Zprudka orestujeme na pánvičce na kousky nakrájené kuřecí maso
2. Pánvičku sundáme z ohně a hotové kuřecí kousky zasypeme štědře Gyros kořením, prolisujeme stroužkem česneku a vše dobře promícháme ve zbytku výpeku na pánvičce
3. Maso ještě dochutíme vegetou a zakryjeme pokličkou, aby nebylo při podávání na stůl úplně studené!
4. Do horké, mírně osolené vody, dáme vařit těstoviny a po cca 15 minutách je řádně propereme ve vlažné vodě
5. Těstovinu vložíme do větší mísy a přidáme na proužky nakrájenou šunku, kukuřici a ananas
6. Přidáme majonézu a vše řádně promícháme
7. Na talíř naložíme směs z mísy a na vrch vysypeme kuřecí kousky, včetně výpeku z pánvičky
8. Vše dozdobíme například listy salátu a ihned podáváme.

Doporučení:

Na všechny druhy pokrmů, které připravujete z kousků kuřecího masa doporučujeme používat vykostěné nohy, jsou šťavnatější než prsa a zvláště na grilu, či po orestování chutnají skvěle. Kdo nohy nemusí, použije prsa, ale pozor! Ta se při opékání často vysušují.Gyros koření používáme vždy až na konec přípravy pokrmů a tehdy, když připravované jídlo sundáme z ohně, při vysokých teplotách toto koření hořkne!

Poznámka:

Císařský salát lze doplnit čerstvou zeleninou, například paprikou, okurkou a kousky červených rajčátek. Místo kuřecího masa lze použít tuňák s citrónem a je tu „Císařský tuňákový salát“!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy