Těstovinový salát s kousky na pánvičce orestovaného kuřete.
Ingredience:
Rozpis na 1 porci: | |
150 g | vykostěných chlazených kuřecích nožek |
100 g | těstovin (pene) |
50 g | šunky |
50 g | kompotovaného ananasu |
50 g | sladké sterilované kukuřice bez nálevu |
20 g | majonézy |
koření "Gyros" nebo "Grilovací koření" | |
česnek | |
vegeta | |
voda | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Zprudka orestujeme na pánvičce na kousky nakrájené kuřecí maso
2. Pánvičku sundáme z ohně a hotové kuřecí kousky zasypeme štědře Gyros kořením, prolisujeme stroužkem česneku a vše dobře promícháme ve zbytku výpeku na pánvičce
3. Maso ještě dochutíme vegetou a zakryjeme pokličkou, aby nebylo při podávání na stůl úplně studené!
4. Do horké, mírně osolené vody, dáme vařit těstoviny a po cca 15 minutách je řádně propereme ve vlažné vodě
5. Těstovinu vložíme do větší mísy a přidáme na proužky nakrájenou šunku, kukuřici a ananas
6. Přidáme majonézu a vše řádně promícháme
7. Na talíř naložíme směs z mísy a na vrch vysypeme kuřecí kousky, včetně výpeku z pánvičky
8. Vše dozdobíme například listy salátu a ihned podáváme.
Na všechny druhy pokrmů, které připravujete z kousků kuřecího masa doporučujeme používat vykostěné nohy, jsou šťavnatější než prsa a zvláště na grilu, či po orestování chutnají skvěle. Kdo nohy nemusí, použije prsa, ale pozor! Ta se při opékání často vysušují.Gyros koření používáme vždy až na konec přípravy pokrmů a tehdy, když připravované jídlo sundáme z ohně, při vysokých teplotách toto koření hořkne!
Poznámka:Císařský salát lze doplnit čerstvou zeleninou, například paprikou, okurkou a kousky červených rajčátek. Místo kuřecího masa lze použít tuňák s citrónem a je tu “Císařský tuňákový salát”!