REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chřestové rizoto

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Spařený chřest smíchaný s podušenou rýží a orestovaným lilkem.


Ingredience:
1 ksvelký svazek tenkých chřestových výhonků
1 ksvětšího lilku
2 ksčervené cibule
300 grýže
80 gnastrouhaného parmazánu
25 gmásla
600 mlkuřecího vývaru
2 lžícemasala
1,5 lžíceolivového oleje
1 lžícečerstvé majoránky
čerstvě umletý černý pepř
sůl
horká voda

Postup:

1. Čerstvý lilek nakrájíme na kolečka silná cca 1,5 cm, ta namočíme na 30 minut do slané vody (tak lilek zbavíme hořké chuti), pak osušená kolečka nakrájíme na kostky
2. Chřest spaříme v horké vodě, pak ho osušíme a odložíme starnou
3. Část másla s olejem rozpálíme na teflonové pánvi, na tuku orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli a kostky lilku
4. Tuto směs vmícháme do rýže a dobře ji promastíme zbylým olejem a máslem
5. Do hrnce s rýží vlijeme šálek vývaru a vsypeme nasekanou majoránku
6. Rýži dusíme, postupně do směsi přiléváme zbylý kuřecí vývar
7. Jakmile rýže změkne, přidáme chřest, masalu a vše ještě případně okořeníme pepřem a dochutíme solí
8. Servírujeme posypané nastrouhaným parmazánem.

Doporučení:

Masala – Indické koření vhodné na dušená masa a zeleninu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy