Spařený chřest smíchaný s podušenou rýží a orestovaným lilkem.
Ingredience:
1 ks | velký svazek tenkých chřestových výhonků |
1 ks | většího lilku |
2 ks | červené cibule |
300 g | rýže |
80 g | nastrouhaného parmazánu |
25 g | másla |
600 ml | kuřecího vývaru |
2 lžíce | masala |
1,5 lžíce | olivového oleje |
1 lžíce | čerstvé majoránky |
čerstvě umletý černý pepř | |
sůl | |
horká voda |
Postup:
1. Čerstvý lilek nakrájíme na kolečka silná cca 1,5 cm, ta namočíme na 30 minut do slané vody (tak lilek zbavíme hořké chuti), pak osušená kolečka nakrájíme na kostky
2. Chřest spaříme v horké vodě, pak ho osušíme a odložíme starnou
3. Část másla s olejem rozpálíme na teflonové pánvi, na tuku orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli a kostky lilku
4. Tuto směs vmícháme do rýže a dobře ji promastíme zbylým olejem a máslem
5. Do hrnce s rýží vlijeme šálek vývaru a vsypeme nasekanou majoránku
6. Rýži dusíme, postupně do směsi přiléváme zbylý kuřecí vývar
7. Jakmile rýže změkne, přidáme chřest, masalu a vše ještě případně okořeníme pepřem a dochutíme solí
8. Servírujeme posypané nastrouhaným parmazánem.
Masala – Indické koření vhodné na dušená masa a zeleninu.