REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chřest servírovaný s ragú ze smržů

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve vodě uvařený chřest, obložený slaninou, servírovaný spolu s ragú ze smržů a například opečenými brambory nebo opečenou bagetou.


Ingredience:
300 gchřestu
100 gšunky
voda
sůl
Na ragú ze smržů:
300 gsmržů
5 lžicsuchého bílého vína
3 dlsladké smetany
proužky šunky na ozdobu
hladká mouka
máslo
pepř
sůl

Postup:

1. Opereme chřest a zbavíme ho vrchních slupiček (necháme jen ty nahoře u hlavičky)
2. Seřízneme konec chřestu (dřevnatou část)
3. Opláchneme vodou a po 6 ks svážeme dohromady 4. Dáme vařit do vařící mírně osolené vody na 15 minut
5. Chřest vytáhneme, necháme okapat, konce ovineme plátkem šunky, ozdobně vyskládáme na talíře a nalijeme ragú se smržů, jako přílohu zvolíme třeba opečené brambory nebo plátky opečené bagety.

Příprava ragú:
1. Smrže rozpůlíme, opláchneme vodou a necháme okapat
2. Na másle houby podusíme do měkka, během dušení je podlijeme několika lžícemi suchého bílého vína
3. Smetanu rozmícháme s hladkou moukou a zalijeme podušené smrže, promícháme a krátce na mírném plamenu povaříme až omáčka zhoustne a má krémovou konzistenci
4. Nakonec ragú ochutíme pepřem a solí, přidáme nasekanou šunku.

Poznámka:

Autor receptu i fotografie: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy