REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Choucroute (šukrůt)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pokrm z Alsaska. Uzené maso, klobásy, uzený bůček, zelí, brambory …. vše uvařené dohromady v jednom hrnci.


Ingredience:
250 glibového uzeného masa
200 gklobásy
300 guzeného bůčku
400 gbrambor
150 gkysaného zelí
3 dclnesladkého bílého vína
3 cltřešňového nebo jiného ovocného destilátu
0,5 lhovězího vývaru
3 kskuličky jalovce
2 kspárků
1 ksvětší cibule
1 ksjablko
2 lžícesádla (nejlépe husí)
pepř
sůl

Postup:

1. Na sádle osmahneme jemně nakrájenou cibuli
2. Přidáme kysané zelí a podusíme asi 5 minut
3. Přilijeme víno, přidáme oloupané a nakrájené jablko, jalovec, zalijeme vývarem a dusíme (zelí musí být ponořené), vaříme pod pokličkou asi 2–
3 hodiny
4. Asi v polovině vaření přidáme bůček a uzené maso, později klobásu a nakonec destilát, dochutíme solí a pepřem
5. Podáváme na míse
6. Na mísu rozložíme zelí, navrch nakrájené maso a párky.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme brambory vařené ve slupce.

Poznámka:

Duhy mas se libovolně mění!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy