Z pravé svíčkové, v troubě pod grilem, připravené maso, podávané, v tomto případě, s bylinkovým máslem.
Ingredience:
Suroviny pro 2 osoby: | |
1 ks | svíčkové dlouhé nejméně 6 cm ukrojené ze střední části |
80 g | másla |
mletý pepř | |
sůl | |
bylinkové máslo |
Postup:
- Odblaněné maso několikrát paličkou jemně naklepeme
- Potřeme rozehřátým máslem a grilujeme pod horkým grilem 2 minuty po jedné straně, 3 minuty po druhé straně
- Pak teplo grilu zmírníme, maso opět potřeme rozehřátým máslem a grilujeme po každé straně 10 minut
- Maso osolíme, opepříme a nakrájíme na plátky.
Příloha: Smažené bramborové hranolky, bylinkové máslo a rozličná obloha.
Poznámka:Příprava bylinkového másla: 60 g másla, 1/2 lžičky citrónové šťávy, 1/2 lžičky nasekané petrželky, mletý pepř, sůl Změklé máslo rozetřeme do pěny, vmícháme petrželku, mletý pepř, sůl a po kapkách citronovou šťávu. Z másla uděláme váleček a vychladíme ho.