Jedna z nejčastějších svačin, či přesnidávek, chléb namazaný máslem a obložený ovocem, či zeleninou. Hlavně pro inspiraci Vám níže uvádíme některé tradiční ingredience:
Ingredience:
plátky čerstvého chleba | |
máslo (margarín) | |
ostatní ingredience: | |
citrónem pokapaná, nastrouhaná mrkev | |
syrový nebo nasekaný uvařený špenát | |
tavený sýr nebo plátky tvrdého sýra | |
plátky jablek | |
dětská šunka | |
plátky rajčat | |
plátky salátu | |
petrželka | |
pažitka ... |
Postup:
1. Krajíce chleba musí být tenké, dostatečně a rovnoměrně pomazané máslem
2. Máslo před namazáním necháme v pokojové teplotě, aby se dalo snadno roztírat
3. Do krajíců vkládáme dostatečné množství náplně, dbáme, aby chléb byl vláčný, aby se však nepromáčel náplní
4. Chleby nakrájíme na menší kousky.
Nejjednodušší náplně jsou:- omytá jablka, nakrájená na tenké plátky- mrkev nakrájená nebo rozstrouhaná, pokapaná citrónem- rozsekaný hlávkový salát- drobně nasekaná petrželka nebo pažitka- omytá rajčata nakrájená na tenké plátky- očištěný syrový nebo uvařený nasekaný špenát.