Pomazánka z restované červené cibule. Zjemněná krémovým sýrem mascarpone a podávaná na chlebu Darken.
Ingredience:
1 balení | chleba Darken |
6 ks | červených cibulí |
125 g | mascarpone |
80 g | třtinového cukru |
2 lžíce | olivového oleje |
50 ml | vinného octa |
50 ml | balsamica |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na rozpálené pánvi opečeme dozlatova, osolíme a opepříme
2. Po upečení do cibule přidáme třtinový cukr, balsamico, vinný ocet a ještě podusíme pět minut
3. Do zchlazené cibulové směsi vmícháme mascarpone
4. Namažeme na chléb Darken a podáváme.
Zdroj: www.penam.cz
Dalamánky s pomazánkou s pečeným česnekem
Chléb se šunkou, salátem a okurkou nebo mandarinkou