Povařené kostky bůčku spolu s cibulí a česnekem dochucené kmínem a solí, zalité vodou, pak rozmixované ručním tyčovým mixérem.
Ingredience:
500 g | vepřového bůčku |
3 ks | větších cibulí |
2-3 ks | stroužky česneku |
1 dcl | vody |
drcený kmín | |
sůl |
Postup:
- Bůček nakrájíme na větší kostky, cibuli na menší kostičky, česnek na plátky, vše osolíme, posypeme kmínem a zalijeme vodou, dusíme pod pokličkou doměkka
- Jakmile je maso měkké, hrnec odstavíme, buď rozšťoucháme klasickým šťouchadlem na brmabory nebo můžeme ručním ponorným mixérem nasekat na hrubo
- Pomazánku necháme v lednici chvíli odpočinout, pak ji mažeme na chleba a zdobíme kolečky cibule a nasekanými bylinkami.