REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Červená omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salsa de jitomate, jak se tato omáčka v originále jmenuje se používá jako součást náplní do tacos, lze ji využít na dochucení fazolových porkmů, enčilád, nebo může na stole nahradit klasickou salsu.


Ingredience:
400 grajčatového protlaku
3 lžíceoloupaných mandlí
3 lžíceoleje
1 lžičkatlučeného kmínu
1 lžičkaoregana
8-10 ksstroužků česneku
1 ksvelké cibule
mletá pálivá paprička chilli dle chuti
sůl

Postup:

1. Na oleji krátce osmahneme nahrubo nasekanou cibuli, na podélně nakrájené čtvrtky česneku, na podélně nakrájené čtvrtky mandlí
2. Přidáme protlak, osolíme, případně omáčku zředíme vodou
3. Ochutíme oreganem, kmínem a pálivou papričkou, na mírném zdroji tepla necháme 15 minut probublávat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy