Salsa de jitomate, jak se tato omáčka v originále jmenuje se používá jako součást náplní do tacos, lze ji využít na dochucení fazolových porkmů, enčilád, nebo může na stole nahradit klasickou salsu.
Ingredience:
400 g | rajčatového protlaku |
3 lžíce | oloupaných mandlí |
3 lžíce | oleje |
1 lžička | tlučeného kmínu |
1 lžička | oregana |
8-10 ks | stroužků česneku |
1 ks | velké cibule |
mletá pálivá paprička chilli dle chuti | |
sůl |
Postup:
1. Na oleji krátce osmahneme nahrubo nasekanou cibuli, na podélně nakrájené čtvrtky česneku, na podélně nakrájené čtvrtky mandlí
2. Přidáme protlak, osolíme, případně omáčku zředíme vodou
3. Ochutíme oreganem, kmínem a pálivou papričkou, na mírném zdroji tepla necháme 15 minut probublávat.