Exotický pokrm ze střední Ameriky na úpravu syrové ryby. Ve střední Americe od Mexika po Panamu je dostanete v každé slušné hospodě k pivu nebo tequile, jako u nás k pivu utopence. Vyrábí se z čerstvých mořských ryb, v našich podmínkách se nejlépe osvědčilo klasické filé, nebo maso ze sumce.
Ingredience:
500 g | rybího filé |
100 g | strouhaného celeru |
4 lžíce | kečupu |
2 lžičky | petrželky |
1 lžička | chilli koření |
4 ks | stroužky česneku |
4 ks | citróny |
1 ks | větší cibule |
1 dl | oleje |
sůl |
Postup:
1. Syrové rybí filé pokrájíme na kostičky a dáme do skleněné misky, vymačkáme šťávu ze 2 citrónů a promícháme s kousky masa
2. V hrníčku si připravíme zálivku z oleje, kečupu, chilli, česneku a soli, rozšleháme ji a zalijeme rybí filé
3. Nastrouháme syrový celer, pokrájíme cibuli a petrželku, zeleninu promícháme s rybím masem
4. V lednici necháme naložené rybí kostky nejméně 8 hodin uležet
5. Seviches podáváme chlazené, s pečivem.
V našich podmínkách se na tento recept skvěle osvědčilo maso ze sumce!
Poznámka:Autor receptu: Dalibor Marounek