REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Celerový salát II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z celeru, mrkve, papriky, cibulek a jablka, promíchaný s dresinkem, posypaný opraženými slunečnicovými semínky.


Ingredience:
1 ksceleru
1 ksjablka
1 ksčervené papriky
2 ksmrkve
4 ksjarních cibulek
100 gslunečnicových semínek
voda
Na dresink:
3 lžícemajonézy
1 lžícedijonské hořčice
50 mlolivového oleje
mletý pepř
ocet
sůl

Postup:

1. Oloupaný celer i mrkve nakrájíme na jemné nudličky, spaříme je ve vroucí vodě, scedíme a necháme okapat
2. Očištěnou papriku nakrájíme na tenké proužky, oloupané jablko zbavíme jádřince a nastrouháme na hrubo, očistěné cibulky nakrájíme na kolečka
3. Do misky dáme olivový olej, majonézu, dijonskou hořčici, promícháme a dochutíme solí, mletým pepřem a octem 4. Do mísy dáme nakrájenou zeleninu i jablko a promícháme s připraveným dresinkem
5. Jednotlivé porce při podávání posypeme nasucho opraženými slunečnicovými semínky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy