Plátky toustového chleba potřené taveným sýrem, posypané nastrouhaným sýrem promíchaným s celerem, zapečené v troubě na pečícím papíru.
Ingredience:
500 g | Rosického toustového světlého chleba Penam |
120 g | strouhaného tvrdého sýra |
1 balení | taveného sýra |
1 ks | malý celer |
sůl | |
papír na pečení | |
snítky petrželky a cherry rajčátka na ozdobu |
Postup:
1. Troubu předehřejeme na 160 °C
2. Toustový chléb nebo veku namažeme taveným sýrem
3. Nastrouháme celer a smícháme jej se strouhaným sýrem, touto směsí posypeme namazané chleby a přidáme sůl
4. Tousty pečeme na pečicím papíru dozlatova a při servírování dozdobíme snítky petrželky a cherry rajčátky.
Rajčátka můžeme také upéci v troubě. Je dobré je před samotným pečením pokapat olivovým olejem. Kdo nemá rád celer, může použít mrkev. Skvělá je i kombinace celeru a mrkve, kdy obě zeleniny smícháme v poměru 1:1.
Poznámka:Zdroj: toustovani.cz