REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Celerové tousty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky toustového chleba potřené taveným sýrem, posypané nastrouhaným sýrem promíchaným s celerem, zapečené v troubě na pečícím papíru.


Ingredience:
500 gRosického toustového světlého chleba Penam
120 gstrouhaného tvrdého sýra
1 balenítaveného sýra
1 ksmalý celer
sůl
papír na pečení
snítky petrželky a cherry rajčátka na ozdobu

Postup:

1. Troubu předehřejeme na 160 °C
2. Toustový chléb nebo veku namažeme taveným sýrem
3. Nastrouháme celer a smícháme jej se strouhaným sýrem, touto směsí posypeme namazané chleby a přidáme sůl
4. Tousty pečeme na pečicím papíru dozlatova a při servírování dozdobíme snítky petrželky a cherry rajčátky.

Doporučení:

Rajčátka můžeme také upéci v troubě. Je dobré je před samotným pečením pokapat olivovým olejem. Kdo nemá rád celer, může použít mrkev. Skvělá je i kombinace celeru a mrkve, kdy obě zeleniny smícháme v poměru 1:1.

Poznámka:

Zdroj: toustovani.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy