REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

“Caprese” na sladký způsob

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Strouhaný kokos, sladká a zakysaná smetana s plátky želatiny a cukrem. Vše vychlazené v lednici, podávané s ovocem a zdobené bylinkami.


Ingredience:
150 mlsmetany ke šlehání
150 mlkysané smetany
4 lžícestrouhaného kokosu
4 lžícemoučkového cukru
4ksplátků želatiny
jahody čerstvé nebo mražené, nebo jakékoli jiné ovoce
máta nebo meduňka na ozdobu

Postup:

1. Želatinu se 4 lžícemi vody necháme asi 10 minut nabobtnat
2. Kysanou smetanu smícháme s cukrem, smetanu ke šlehání spolu s kokosovou moučkou přivedeme téměř k varu
3. Odstavíme, rychle vmícháme nabobtnalou želatinu a smícháme s oslazenou zakysanou smetanou
4. Ochutnáme, podle potřeby ještě dosladíme
5. Formičky vypláchneme studenou vodou a naplníme želatinovou směsí
6. Několik hodin chladíme v lednici, pak nakrájíme na plátky stejně jako mozzarellu do klasického caprese salátu a dozdobíme jahodami s mátou.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy