REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bylinky v oleji

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na zpracování ochuceného oleje.


Ingredience:
Na 1 sklenici:
800 mlolivového oleje
2 lžičky barevného pepře
8 ksstroužků česneku
4 kssnítky čerstvé bazalky
3 ksbobkových listů
2 kssnítky rozmarýnu
2 kssnítky estragonu
1 ksmalé červené cibule

Postup:

1. Stroužky česneku oloupeme, cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky
2. Bylinky omyjeme, necháme okapat a oschnout, pak je překrájíme nebo natrháme na menší kousky
3. Olej pomalu zahřejeme, ale nepřivedeme k varu
4. Vymytou suchou sklenici nebo láhev s širším hrdlem naplníme bylinkami, kořením, nakrájenou cibulí, stroužky česneku a zalijeme teplým olejem tak, aby byl alespoň 2 cm nad bylinkami, po vychladnutí sklenici uzavřeme a uchováme v chladničce 1 týden
5. Po týdnu obsah sklenice přecedíme přes papírový filtr a olej používáme do salátů či marinád.

Doporučení:

Můžeme vyzkoušet i jiné druhy bylinek – tymián, majoránku a pažitku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy