Zajímavá smetanová pomazánka s chutí uzeného tvarohu, italského sýra, čerstvého kopru, jarní cibulky a petrželky.
Ingredience:
250 g | uzeného tvarohu |
100 g | mascarpone |
50 g | másla |
2 - 4 lžíce | smetany ke šlehání |
1 lžíce | čerstvého nasekaného kopru |
2 lžičky | nasekané petrželky |
1 hrst | nasekané jarní cibulky |
1 ks | stroužku česneku |
bílý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Tvaroh rozmícháme s nastrouhaným studeným máslem
2. Necháme asi 30 minut v pokojové teplotě a spolu s mascarpone opatrně vyšleháme
3. Přidáme cibuli a bylinky, zředíme smetanou a podle chuti osolíme
4. Necháme v lednici odležet alespoň hodinu.
Podáváme s pečivem. Pokud máte rádi, přidejte do pomazánky nasekanou grilovanou červenou papriku.
Poznámka:Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.