REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bylinková strouhanka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Strouhanka z toastového chleba promíchaná s čerstvě nasekanými bylinkami, nastrouhaným parmazánem a pepřem. Skvěle se hodí na obalování ryb.


Ingredience:
1 balenítoastového chleba
1 hrstbylinek (máta, bazalka, petrželka, pažitka)
1 lžícenastrouhaného parmazánu
1 lžičkamletého černého pepře

Postup:

1. Z menšího balení toastového chleba ořežeme okraje, střídku rozmixujeme ve vyšší nádobě na drobkovitou strouhanku
2. Do strouhanky zamícháme nasekané bylinky, nastrouhaný parmazán a pepř
3. Strouhanku aplikujeme dle příslušných receptur (většinou filety, nebo i celé ryb obalíme v mouce, rozšlehaných, mírně osolených vejcích a pak právě v bylinkové strouhance).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy