Salát ze směsi pečeného masa, leča, cibule, papriky a pikantní marinády.
Ingredience:
Rozpis na 1 kg: | |
400 g | vepřové plece bez kosti |
250 g | leča sterilovaného s nálevem |
200 g | cibule |
150 g | papriky sterilované bez nálevu |
100 g | rajčatového protlaku |
70 g | oleje |
25 g | vína červeného |
10 g | worcesterské omáčky |
10 g | octa |
10 g | soli |
8 g | česneku |
5 g | cukru |
1 g | divokého koření |
Postup:
1. Vepřové maso předem upečeme doměkka
2. Studené maso nakrájíme na drobnější kostičky, přidáme na nudličky nakrájenou papriku a zeleninové lečo
3. Na kolečka nakrájenou cibuli podusíme na rozpáleném oleji, přimícháme rajčatový protlak, česnek utřený se solí, koření, víno, worcesterskou omáčku, ocet, cukr a šťávu vypečenou z masa
4. Zchladlou marinádu promícháme s připraveným masem a zeleninou.
Příprava vepřové pečeně:1. Do omytého a usušeného masa vetřeme sůl a posypeme ho kmínem2. Maso pak vložíme do vymaštěného pekáče a obsypeme cibulí nakrájenou na tenká kolečka3. Nakonec maso podlijeme částí vývaru a zaklopené pečeme při teplotě kolem 200 °C cca 90 minut, občas pečeni přeléváme výpekem a dle potřeby podlíváme vývarem4. Jakmile je maso téměř měkké, odklopíme ho a při teplotě kolem 190 °C pečeni dopečeme.
Poznámka:Na pečení vepřového masa je nejlepší použít krkovici nebo vepřové plecko.