REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bulharská jablka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladký moučník s vanilkovým krémem.


Ingredience:
Na 10 kusů:
10 ksjablek
10 kskošíčků z křehkého těsta
50 gstrouhaných ořechových jader
50 gstrouhaných mandlí
50 grozinek
20 gmásla
1/2 lčerveného vína
2 lžícerybízové marmelády
Vanilkový krém:
1/4 lmléka
2 lžíceškrobové moučky
120 gcukru
60 gmásla
2 ksžloutky
vanilínový cukr

Postup:

1. Mléko, škrobovou moučku, změklé máslo, cukr, žloutky a vanilinový cukr smícháme a ušleháme nad párou do husta, po vychladnutí ušleháme do pěny
2. Do pěny pak vmícháme strouhané mandle, ořechy, přebrané, opláchnuté, odkapané rozinky a naplníme do omytých, vydlabaných jablek
3. Jablka postavíme do máslem vymazané nákypové formy, přelijeme vínem a dusíme pod pokličkou doměkka
4. Vychladlá jablka dáme do košíčků, poklademe je marmeládou a přelijeme horkým vínem, ve kterém se jablka dusila.

Doporučení:

– Košíčky z křehkého těsta koupíme je v prodejnách polotovarů nebo připravíme z 120 g hladké mouky, 60 g másla, špetky soli a trochy vody.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy