REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bulgur s houbami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařený bulgur promíchaný s podušenou zeleninou a houbami, dochucený pepřem, solí, petrželkou a utřeným česnekem.


Ingredience:
250 gbulguru
300 gčerstvých mladých hřibovitých hub nebo mladých holubinek
2 ksstroužky česneku
3 ksmasité papriky (nejlépe různé barvy)
1 ksčervená cibule
1 lžícenasekané petrželky
voda
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Bulgur propláchneme 3x studenou vodou, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, mírně osolíme a vaříme 15 minut doměkka
2. Uvařený bulgur necháme 5 minut odstát, scedíme, znovu propláchneme a necháme okapat
3. Na oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené houby, papriky na proužky, osolíme, okmínujeme, přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka
4. Sundáme pokličku vysmahneme přebytečnou tekutinu, promícháme z uvařeným bulgurem, nasekanou petrželkou, ochutíme utřeným česnekem, solí a pepřem 5. Podáváme teplé se zeleninovým salátem nebo naloženými okurkami.

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy