REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Buchty z burkového těsta plněné masovo-zelno-mrkvovou náplní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z těsta na burek upečené slané buchty plněné na cibulce orestovaným mletým masem nastaveným podušeným zelím a nastrouhanou mrkví.


Ingredience:
Na těsto:
500 ghladké mouky
200 gbílého jogurtu
30 goleje
1 ksprášek do pečiva
1 ksvejce
1 lžičkaprovensálského koření
dvě špetky soli
Na náplň:
500 gmletého masa
250 gbílého zelí (čtvrt menší hlávky)
2 ksstroužky česneku
2 ksvětší mrkve
2 kscibule
provensálské koření (nebo jiné oblíbené)
mletý černý pepř
drcený kmín
voda
olej
sůl
Ostatní:
mouka na pomoučení pracovní plochy
provensálské koření na posypání
olej na potření buchet

Postup:
  1. Nejporve si připravímě těsto; všechny ingredience dáme na vál a důkladně rukama propracujeme, pokud je příliš tuhé přilijeme malé množství vlažné vody na pomoučené pracovní ploše pak vyválíme plát silný 2 až 3 mm, nakrájíme čtverce o hraně 4 cm
  2. Na jednotlivé kousky klademe lžičkou náplň, u každého čtverce spojíme okraje, vytvarujeme buchty, ty pak vyskládáme vedle sebe na plech vymazaný olejem, necháme ale mezary, aby se buchty při pečené nespojily, muchty potřeme olejem a jemně posypeme provensálským kořením
  3. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 30 až 40 minut, až budou buchty pěkne dozlatova, během pečení je několikrát potřeme olejem.

Příprava náplně:

  1. Umyté zelí zbavené špatných listů nakrájíme na nudličky, ochutíme drceným kmínem, solí a potopené ve vodě dusíme do změknutí (15 minut)
  2. Na malém množství oleje orestujeme cibuli, jakmile nám cibule zesklovatí, přidáme mleté maso, restujeme spolu s cibulkou, okořeníme pepřem a osolíme, jamile je maso opečené a zbělá, přidáme rozdrcený česnek a ještě chvíli restujeme
  3. Nakonec přihodíme podušené zelí zbavené nálevu a nastrouhané mrkve, promícháme s masem, případně ještě dochutíme provensálským, nebo jiným oblíbeným kořením na mletá masa, promícháme a pak necháme směs mírně vychladnout.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Lahodné letní recepty bez výčitek

Hledáte inspiraci, co si rychle během letních veder připravit k snídani, svačině či hlavnímu jídlu, abyste zároveň nemuseli přemýšlet o tom, jestli to neohrozí vaši linii? Máme pro vás několik tipů na chutné recepty od výživové poradkyně programu Cambridge Weight Plan Hany Borkovcové. A jako přidanou hodnotu nabízíme rychlost přípravy a záruku pochutnání a přitom nehladovění!

číst dále ...

Bez bílkovin do plavek nezhubnete. Kde všude je najdete?

Mysleli jste si, že příjem proteinů je klíčový pouze pro sportovce? Tak to je velký omyl. Bílkoviny neboli proteiny jsou nepostradatelnou součástí jídelníčku nás všech, a protože si je tělo neukládá do zásoby, je třeba ho pravidelně zásobit vhodnou stravou. Proteiny jsou důležité především k růstu a obnově buněk, k tvorbě svalů, k produkci hormonů a protilátek. Rovněž jsou naprosto stěžejní při redukci váhy. Jejich nedostatek se projevuje zvýšeným pocitem hladu či chutěmi na sladké. Kolik proteinu správně denně přijmout, aby se výsledek odrazil na postavě?

číst dále ...

Mexiko, Itálie, New York: Po stopách nejlepších koktejlů světa

Mezinárodní den koktejlů (13. května) se nezadržitelně blíží. Víte, že tento světově uznávaný svátek založil barman a významný český publicista Alexander Mikšovic? První oslava se uskutečnila už v roce 1999. Květen tedy patří mezi měsíce oslavující koktejly z různých koutů zeměkoule. Opravdoví fajnšmekři ale ví, že ty nejlepší drinky vám namíchají přímo v destinacích, kde se zrodily. Kupte si letenku a vydejte se s námi na cestu kolem „koktejlového světa“.

číst dále ...

Večeře pod širým nebem s přáteli: V jednoduchosti je pohoda!

Setkávání v kruhu kamarádů a známých je skvělou příležitostí se uvolnit. Možná se s kamarády čas od času scházíte u karet, deskových her, filmů nebo prostě u něčeho dobrého k pití. Zkuste udělat změnu a pozvěte je na společnou domácí večeři pod širým nebem – a udělejte ji nekompromisně jednoduchou!

číst dále ...

Je to BIO, nebo ne? Naučte se rozpoznávat loga a s nimi i kvalitu

Farmářské, domácí, ze statku či od babičky. Takovými přízvisky se obaly produktů na pultech obchodních řetězců jen hemží. Nenechte se lehce zmást líbivými názvy. Pokud hledáte opravdovou bio kvalitu, je nutné se řídit certifikovanými značkami, jen podle nich totiž poznáte, co opravdu kupujete. Jak se ale ve značení vyznat, co přesně symboly znamenají a na co si dát pozor?

číst dále ...

Osvěžující ledové čaje, nanuky bez konzervantů a limonády z přírody. Domácí letní nápoje si připravíte jako nic

Limonády a nanuky patří k létu stejně jako prázdniny nebo plná koupaliště. Bez nich by to prostě nebylo ono! Pro kýžené sladké osvěžení přitom ani nemusíte do obchodu, domácí ledový čaj nebo nanuk z přírodní ovocné šťávy si zvládnete připravit i sami doma – trvá to pár minut a výsledek je učiněná lahoda.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy