REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Buchty z burkového těsta plněné masovo-zelno-mrkvovou náplní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z těsta na burek upečené slané buchty plněné na cibulce orestovaným mletým masem nastaveným podušeným zelím a nastrouhanou mrkví.


Ingredience:
Na těsto:
500 ghladké mouky
200 gbílého jogurtu
30 goleje
1 ksprášek do pečiva
1 ksvejce
1 lžičkaprovensálského koření
dvě špetky soli
Na náplň:
500 gmletého masa
250 gbílého zelí (čtvrt menší hlávky)
2 ksstroužky česneku
2 ksvětší mrkve
2 kscibule
provensálské koření (nebo jiné oblíbené)
mletý černý pepř
drcený kmín
voda
olej
sůl
Ostatní:
mouka na pomoučení pracovní plochy
provensálské koření na posypání
olej na potření buchet

Postup:
  1. Nejporve si připravímě těsto; všechny ingredience dáme na vál a důkladně rukama propracujeme, pokud je příliš tuhé přilijeme malé množství vlažné vody na pomoučené pracovní ploše pak vyválíme plát silný 2 až 3 mm, nakrájíme čtverce o hraně 4 cm
  2. Na jednotlivé kousky klademe lžičkou náplň, u každého čtverce spojíme okraje, vytvarujeme buchty, ty pak vyskládáme vedle sebe na plech vymazaný olejem, necháme ale mezary, aby se buchty při pečené nespojily, muchty potřeme olejem a jemně posypeme provensálským kořením
  3. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 30 až 40 minut, až budou buchty pěkne dozlatova, během pečení je několikrát potřeme olejem.

Příprava náplně:

  1. Umyté zelí zbavené špatných listů nakrájíme na nudličky, ochutíme drceným kmínem, solí a potopené ve vodě dusíme do změknutí (15 minut)
  2. Na malém množství oleje orestujeme cibuli, jakmile nám cibule zesklovatí, přidáme mleté maso, restujeme spolu s cibulkou, okořeníme pepřem a osolíme, jamile je maso opečené a zbělá, přidáme rozdrcený česnek a ještě chvíli restujeme
  3. Nakonec přihodíme podušené zelí zbavené nálevu a nastrouhané mrkve, promícháme s masem, případně ještě dochutíme provensálským, nebo jiným oblíbeným kořením na mletá masa, promícháme a pak necháme směs mírně vychladnout.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Co můžete očekávat od moderních pečicích trub

Klasickou pečicí troubu není třeba dlouze představovat. Jedná se o jeden ze základních kuchyňských spotřebičů, který má doma téměř každý. Umožňuje nám nejen přípravu běžných pokrmů, ale pomůže nám také s vytvořením příjemné domácí atmosféry. Však si to jen představte, vůně nedělní svíčkové, štrúdlu nebo třeba vánočního cukroví. Kdo by to nemiloval.

číst dále ...

Soutěž Svačina roku Rio Mare má rekordní účast a mediálního partnera

Soutěž Svačina roku Rio Mare vstupuje do 7. ročníku s rekordní účastí škol i studentů. I letos mladí kuchaři soutěží o ceny v hodnotě 45 000 Kč. Novinkou soutěže je rozšíření hlavních surovin o Rio Mare makrely a sardinky. Soutěž pořádá výhradní distributor značky Rio Mare na českém trhu společnost Bolton Czechia. Mediálním partnerem soutěže jsou regionální noviny Deník.

číst dále ...

U Galerie Vaňkovka se uskuteční Food Truck Festival. Gastronomický zážitek připraví 21 dodávek a 12metrový vagón

Na další várku dobrot se mohou od 11. do 13. října těšit návštěvníci Food Truck Festivalu, který se odehraje v prostorách vedle Galerie Vaňkovka. Na pultech občerstvovacích dodávek nebudou chybět například populární burgery s vyladěnými recepturami, roast beefy, kachní paličky, mexické tacos, ale i méně tradiční jídla jako kanadské hranolky poutine či čínské knedlíčky Dim Sum. Část výtěžku z prodeje občerstvení poputuje na konto Nadace Emil podporující mladé hendikepované sportovce.

číst dále ...

Péct, milovat, žít – autobiografická kniha cukráře Josefa Maršálka

A máme tu tip na autobiografickou knihu cukráře Josefa Maršálka s názvem Péct, milovat, žít. Tato tři slova Josefa dokonale vystihují! Kniha vypráví o jeho cestě za cukrařinou. Je plná jeho rodiny, přátel, barevných fotografií a najdete tam i oblíbené recepty.

číst dále ...

Zdravá hravá snídaně pro malé i velké

Snídaně je základ dne. Říkají to babičky, maminky i odborníci. První ranní pokrm nás nastartuje, dodá nám energii a často určí i náladu, která nás bude provázet po zbytek dne. Nezapomínejte proto snídat a dopřejte si na to dostatek času. A to naučte i své děti.

číst dále ...

Proč nejíme luštěniny?

Všichni víme, že jsou luštěniny zdravé, plné vlákniny a bílkovin a v neposlední řadě také vitamínů a minerálů. Přitom jsou chutné a u mnoha národů obhajují dokonce první příčky mezi konzumovanými potravinami. Co tedy způsobuje naši nechuť ke konzumaci této jinde oblíbené součásti jídelníčku?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy