REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Buchty na středozemní způsob

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slané buchty z kynutého těsta plněné nádivkou z lilku, papriky a dalších ingrediencí, upečené dozlatova.


Ingredience:
200 gpolohrubé mouky
70 gčerných oliv bez pecek
10 gdroždí
1 ksvejce
1,2 dlvody
2 lžíceoleje
olej na vymazání pekáčku
olej na potření buchet
sůl
Na nádivku:
100 glilku
80 gžluté papriky
50 gsušených rajčat
2 ksstroužků česneku
1 ksstředně velké cibule
2 lžíceprotlaku
2 lžíceolivového oleje
1/2 lžičkynasekané chilli papričky
špetka oregana nebo bazalky
špetka soli

Postup:

1. Do mísy nalijeme vlažnou vodu, přidáme rozdrobené droždí, vejce, mouku, sůl, pokrájené olivy a vše důkladně promícháme, nakonec přilijeme olej a zpracujeme hladké těsto, které zakryjeme utěrkou a na teplém místě necháme vykynout, po 20 minutách prohněteme a dáme na dalších 20 minut odpočinout 2. Na náplň mezitím v hlubší pánvi na rozehřátém oleji opečeme na kostičky nakrájený lilek, přimícháme oloupané na plátky nakrájené stroužky česneku, očištěnou na kostičky nakrájenou papriku, oloupanou na drobno nakrájenou cibuli a vše orestujeme
3. Pak přidáme protlak, sůl, špetku oregana nebo bazalky, pokrájená sušená rajčata, očištěnou na drobno nasekanou chilli papričku a mícháme, dokud směs nezhoustne
4. Těsto vyválíme na 2 cm silný plát, nakrájíme ho na 12 kusů, na které rozdělíme připravenou náplň a zabalíme
5. Pekáček vytřeme olejem, omastíme i buchty, narovnáme je do pekáčku těsně vedle sebe, necháme je ještě na teplém místě 15 minut kynout a potom je pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 30 minut dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Příběh kešu oříšku

Přestože jde o jeden z nejoblíbenějších suchých plodů, o jeho původu se mezi lidmi ví jen velmi málo. Věděli jste například, že kešu oříšek roste na stromě jako pecka kešu jablíčka? Přečtěte si o tom, jak se kešu oříšky dostávají až na váš stůl, kdo je zpracovává a proč jsou dražší než většina jiných ořechů.

číst dále ...

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Velikonoční menu V.

Chutné velikonoční recepty logicky poskládané do slavnostního jídelního lístku. Inspirujte se a nezapomeňte k dobrému jídlu nabídnou svým strávníkům i dobré pití. Recepty v článku najdete po kliknutí na jejich název!

číst dále ...

Užijte si Velikonoce s delikátní nádivkou

Bude o Velikonocích hostit rodinu a přátele? To by na vaší sváteční tabuli neměla chybět nádivka. Hlavička, jak se jí také přezdívá, je tradiční pokrm, kterým už naše praprababičky vítaly jaro. Za ten dlouhý čas prošla její receptura mnoha obměnami, ale základ zůstává stejný. Pečivo, sníh z bílků, maso a čerstvé bylinky. Zkuste ji letos vyšperkovat ještě zeleninou a překvapte své hosty originálním receptem.

číst dále ...

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

Vejce hrají o Velikonocích hlavní roli. Jak(á) vybrat?

Velikonoce jsou obdobím lidových tradic spojených s vítáním jara a oslavou plodnosti a zrození nového života. Jedny z nejvýznamnějších a nejkrásnějších svátků v roce jsou ale spojené také s přípravou a konzumací dobrého jídla a pití. A většina velikonočních receptů obsahuje vejce, potravinu s nejvyváženějším obsahem nutričně významných látek, které dodávají našemu tělu kvalitní bílkoviny. Vejce jsou vysoce stravitelné, mají skvělou schopnost zasytit a Velikonoce se bez nich zkrátka neobejdou. Jak je – a jaká vlastně – vybrat?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy