REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Buchty na středozemní způsob

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slané buchty z kynutého těsta plněné nádivkou z lilku, papriky a dalších ingrediencí, upečené dozlatova.


Ingredience:
200 gpolohrubé mouky
70 gčerných oliv bez pecek
10 gdroždí
1 ksvejce
1,2 dlvody
2 lžíceoleje
olej na vymazání pekáčku
olej na potření buchet
sůl
Na nádivku:
100 glilku
80 gžluté papriky
50 gsušených rajčat
2 ksstroužků česneku
1 ksstředně velké cibule
2 lžíceprotlaku
2 lžíceolivového oleje
1/2 lžičkynasekané chilli papričky
špetka oregana nebo bazalky
špetka soli

Postup:

1. Do mísy nalijeme vlažnou vodu, přidáme rozdrobené droždí, vejce, mouku, sůl, pokrájené olivy a vše důkladně promícháme, nakonec přilijeme olej a zpracujeme hladké těsto, které zakryjeme utěrkou a na teplém místě necháme vykynout, po 20 minutách prohněteme a dáme na dalších 20 minut odpočinout 2. Na náplň mezitím v hlubší pánvi na rozehřátém oleji opečeme na kostičky nakrájený lilek, přimícháme oloupané na plátky nakrájené stroužky česneku, očištěnou na kostičky nakrájenou papriku, oloupanou na drobno nakrájenou cibuli a vše orestujeme
3. Pak přidáme protlak, sůl, špetku oregana nebo bazalky, pokrájená sušená rajčata, očištěnou na drobno nasekanou chilli papričku a mícháme, dokud směs nezhoustne
4. Těsto vyválíme na 2 cm silný plát, nakrájíme ho na 12 kusů, na které rozdělíme připravenou náplň a zabalíme
5. Pekáček vytřeme olejem, omastíme i buchty, narovnáme je do pekáčku těsně vedle sebe, necháme je ještě na teplém místě 15 minut kynout a potom je pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 30 minut dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Zachraň jídlo vydává svou první kuchařku a spouští e-shop

“100 receptů, rad a tipů, jak využít jídlo až do posledního kousku” je podtitul nové kuchařky Zachraň jídlo v kuchyni, která vychází v říjnu tohoto roku. Iniciativa Zachraň jídlo v receptech pracuje se surovinami, které v českých domácnostech nejčastěji zbývají. Smyslem knihy je snížit plýtvání na úrovni domácností. Kuchařku je možné si předobjednat na e-shopu a zisk z prodeje půjde na rozvoj vzdělávacích aktivit o plýtvání jídlem.

číst dále ...

S vinobraním mají co dělat také ekologičtí vinaři, zkuste bio víno!

Nacházející podzim neznamená čas sklizně pouze na polích či sadech, ale také na vinicích. Plné ruce práce mají i ti vinaři, kteří o vinnou révu pečují podle zásad ekologického zemědělství. Po vinobraní ze zralých kuliček hroznů následně vyrábějí bio víno. V čem spočívají jeho benefity a proč byste i při výběru lahve měli myslet především na kvalitu?

číst dále ...

Věnečky z odpalovaného těsta s vanilkovým krémem a šlehačkou

Dnes pro vás máme recept na naprosto luxusní věnečky. V receptu ve videu autorka videa zapomněla zmínit, že do pudinku zašlehává 180 g másla. Ovšem jinak jde o skvělý recept, který rozhodně stojí za vyzkoušení!

číst dále ...

Zakysané mléčné výrobky, ty se v lednici nikdy neztratí

V každodenním shonu většinou nebývá na přípravu složitých jídel čas. Rychlá odpolední svačinka, která dokáže zasytit, proto přijde vždycky vhod. Dopřejte si kvalitní zakysané mléčné výrobky, které jsou nejen lahodné, ale především vám dodají potřebné živiny. K dostání jsou v mnoha podobách, můžete je konzumovat rovnou, nebo je využít například k přípravě vynikající bublaniny ze sezónního ovoce.

číst dále ...

Prague Mussel Week se blíží. Zláká vás na netradiční spojení chutí?

Slávky po baskicku s chorizem, slávky na avokádu nebo pečené slávky na borovicovém jehličí. Už se vám sbíhají sliny a vaše duše (a žaludek) gastronomického dobrodruha plesá nadšením? Pak si v kalendáři vyznačte týden od 23. do 29. 9., kdy do desítek pražských restaurací přiveze food festival Prague Mussel Week 16 tun prvotřídních slávek z holandského Yerseke. A i pokud mořským „potvorám“ zrovna neholdujete, zkuste jim tentokrát dát šanci. Jedná se totiž o klenot mezi superpotravinami, který díky festivalu můžete ochutnat za poloviční cenu.

číst dále ...

Flora Olomouc zve na podzimní „Zahradní slavnost“

Podzimní Flora Olomouc 2019 nabídne ukázku těch nejlepších českých výpěstků nejen ovoce a zeleniny zakomponovaných do hlavní expozice v pavilonu A. Ta nese název „Zahradní slavnost“. Výstava se uskuteční ve dnech 3. – 6. října 2019 a doprovodí ji tradiční Podzimní zahradnické trhy, festival gastronomie a nápojů Olima či projekt Rozkvetlé památky.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy