REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Buchty na středozemní způsob

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slané buchty z kynutého těsta plněné nádivkou z lilku, papriky a dalších ingrediencí, upečené dozlatova.


Ingredience:
200 gpolohrubé mouky
70 gčerných oliv bez pecek
10 gdroždí
1 ksvejce
1,2 dlvody
2 lžíceoleje
olej na vymazání pekáčku
olej na potření buchet
sůl
Na nádivku:
100 glilku
80 gžluté papriky
50 gsušených rajčat
2 ksstroužků česneku
1 ksstředně velké cibule
2 lžíceprotlaku
2 lžíceolivového oleje
1/2 lžičkynasekané chilli papričky
špetka oregana nebo bazalky
špetka soli

Postup:

1. Do mísy nalijeme vlažnou vodu, přidáme rozdrobené droždí, vejce, mouku, sůl, pokrájené olivy a vše důkladně promícháme, nakonec přilijeme olej a zpracujeme hladké těsto, které zakryjeme utěrkou a na teplém místě necháme vykynout, po 20 minutách prohněteme a dáme na dalších 20 minut odpočinout 2. Na náplň mezitím v hlubší pánvi na rozehřátém oleji opečeme na kostičky nakrájený lilek, přimícháme oloupané na plátky nakrájené stroužky česneku, očištěnou na kostičky nakrájenou papriku, oloupanou na drobno nakrájenou cibuli a vše orestujeme
3. Pak přidáme protlak, sůl, špetku oregana nebo bazalky, pokrájená sušená rajčata, očištěnou na drobno nasekanou chilli papričku a mícháme, dokud směs nezhoustne
4. Těsto vyválíme na 2 cm silný plát, nakrájíme ho na 12 kusů, na které rozdělíme připravenou náplň a zabalíme
5. Pekáček vytřeme olejem, omastíme i buchty, narovnáme je do pekáčku těsně vedle sebe, necháme je ještě na teplém místě 15 minut kynout a potom je pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 30 minut dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Cukrářské trendy 2020 podle Josefa Maršálka

Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. ledna soutěž Peče celá země. Prostřednictvím TV obrazovek, v hlavním vysílacím čase na ČT1 ji bude patřit deset víkendových sobot. Jedná se o osvědčený formát ze spojeného království, v originále The Great British Bakeoff. Dnes hraný ve 33 zemích celého světa. Všude tam, kde se objevil, způsobil převrat na poli domácího pečení a cukraření. Televize je skvělé médium a nás ve sladké tvorbě čeká to, co se za posledních 10 let stalo v gastronomii. Zákazník bude plošně edukován. Renesance.

číst dále ...

Jak si zpříjemnit únorové dny? Lehkými a zároveň výživnými recepty z kvalitních surovin

Druhý měsíc roku může být poměrně vyčerpávající. Zima už je dlouhá a teplo ještě v nedohlednu. Čím si ale můžete zpříjemnit den, nebo třeba i noc? Kvalitním a dobrým jídlem, které vám hned zlepší náladu. Víte ovšem, jak vybírat potraviny, abyste si co nejvíce pochutnali? Podle log kvality umístěných na jejich obalech. A co tedy můžete zkusit uvařit? Naše nejnovější recepty, které se neobejdou bez některých z následujících ingrediencí – smetany, špenátu, kuřecího masa nebo těstovin. Dobrou chuť!

číst dále ...

Kapary, delikatesa, která obohatí salát, tapas nebo pomazánku

Kapary, zelené cosi, s nímž si mnoho lidí neví rady. Co to je? A kam se hodí? Kapary jsou nerozvinutá poupata kapary trnité, která roste nejčastěji ve Středomoří, ale také v Asii. Jedná se o keř, který roste v puklinách skal nebo zídek, a proto bývá mnohdy považován za plevel. Ale chyba lávky, kapary jsou vynikající přísada do nejrůznějších pokrmů.

číst dále ...

5 tipů jak dietně připravit kuřecí maso

Hledáte vhodné, chutné a přesto dietní způsoby na přípravu kuřecího masa? Vyzkoušejte osvědčených 5 tipů na jeho úpravu od Drůbežářského závodu Klatovy. „Fit vaření“ nemusí být jen o dušení masa, stačí se vyhnout zbytečnému tuku a oleji a máte vyhráno! Záleží především na dochucení a hře s kořením a bylinkami, to vše můžete sami ovlivnit!

číst dále ...

7 důvodů proč pít MatchaTea

MatchaTea je hitem poslední doby. I když tradičně byl tento zelený nápoj součástí zenových buddhistických obřadů v Japonsku, dnes jej pijí lidé po celé Evropě. Ptáte se proč? Dáme vám hned 7 odpovědí.

číst dále ...

Víte, čím si sladíte život? Vyznejte se v cukrech a sladidlech

Mnoho z nás miluje sladké a „oslazuje si život“ s různými dobrotami. Cukry a sladidla nás lákají v mnoha svých podobách. Pokud patříte mezi sladkomilce a rádi byste se více dozvěděli, čímpak si život oslazujete, následující řádky vám pomohou lépe se v cukrech a sladidlech vyznat.

číst dále ...

Nemůžete se dočkat letní grilovačky? Buďte trendy a rozpalte to už teď

Lidé se u ohně scházeli odjakživa. Již v pravěku ženy hlídaly plápolající oheň, aby nevyhasl, dokud se muži nevrátili z lovu s pořádným úlovkem. Svou symboliku měl i v tzv. temném středověku, když se pálil oheň v den, kdy se na kopcích scházely čarodějnice s ďáblem, aby společně domluvili, jak škodit lidem. Dnes se u ohně setkáváme za účelem stmelování – ať už s kytarou, nebo špekáčkem, častěji pak u grilu s vyhlídkou na příjemnou zábavu a skvělé jídlo.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy