REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Buchty na středozemní způsob

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slané buchty z kynutého těsta plněné nádivkou z lilku, papriky a dalších ingrediencí, upečené dozlatova.


Ingredience:
200 gpolohrubé mouky
70 gčerných oliv bez pecek
10 gdroždí
1 ksvejce
1,2 dlvody
2 lžíceoleje
olej na vymazání pekáčku
olej na potření buchet
sůl
Na nádivku:
100 glilku
80 gžluté papriky
50 gsušených rajčat
2 ksstroužků česneku
1 ksstředně velké cibule
2 lžíceprotlaku
2 lžíceolivového oleje
1/2 lžičkynasekané chilli papričky
špetka oregana nebo bazalky
špetka soli

Postup:

1. Do mísy nalijeme vlažnou vodu, přidáme rozdrobené droždí, vejce, mouku, sůl, pokrájené olivy a vše důkladně promícháme, nakonec přilijeme olej a zpracujeme hladké těsto, které zakryjeme utěrkou a na teplém místě necháme vykynout, po 20 minutách prohněteme a dáme na dalších 20 minut odpočinout 2. Na náplň mezitím v hlubší pánvi na rozehřátém oleji opečeme na kostičky nakrájený lilek, přimícháme oloupané na plátky nakrájené stroužky česneku, očištěnou na kostičky nakrájenou papriku, oloupanou na drobno nakrájenou cibuli a vše orestujeme
3. Pak přidáme protlak, sůl, špetku oregana nebo bazalky, pokrájená sušená rajčata, očištěnou na drobno nasekanou chilli papričku a mícháme, dokud směs nezhoustne
4. Těsto vyválíme na 2 cm silný plát, nakrájíme ho na 12 kusů, na které rozdělíme připravenou náplň a zabalíme
5. Pekáček vytřeme olejem, omastíme i buchty, narovnáme je do pekáčku těsně vedle sebe, necháme je ještě na teplém místě 15 minut kynout a potom je pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 30 minut dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy