REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Buchty na slano s houbovou náplní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kdo by neměl rád pěkně nakynuté buchty. Ale už jste zkoušeli upéci buchty na slano? Skvělé jsou například k pivu či vínu. My tu máme náš rodinný recept na slané buchty plněné houbovou směsí.


Ingredience:
Rozpis na 15 až 16 kusů:
Na těsto:
500 ghladké mouky
1 lžícesušených bylinek (bazalka, oregano, tymián...)
1 lžičkacukru
1 lžičkasoli
250 mlteplého mléka
100 mlrostlinného oleje
1/2 kskostky droždí
1 ksvejce na potření
olej na vymazání pekáče
sezamová, slunečnicová či jiná semínka na posypání, či kmín
Na houbovou náplň:
600 gočištěných lesních hub
150 ganglické slaniny
1 ksvětší cibule
1 hrstčerstvých posekaných bylinek (petržel, libeček...)
3-4 ksstroužky česneku
rostlinný olej
drcený kmín
pepř
sůl

Postup:
  1. Do větší mísy nasypeme mouku, uděláme důlek, do důlku rozdrobíme kvasnice, přidáme cukr, zalijeme teplým mlékem, necháme vzejít kvásek, pak přidáme ostatní suroviny, vypracujeme hladké vláčné těsto, které necháme 40 minut kynout na teplém místě, zatím, co těsto bude kynout, připravíme si náplň
  2. Příprava houbové náplně; na oleji orestujeme na kostičky pokrájenou cibuli a anglickou slaninu, přidáme očištěné, na kousky pokrájené houby, osolíme, okořeníme pepřem a kmínem, dusíme asi 15 minut, pak stáhneme ze zdroje tepla, do směsi přidáme nasekané bylinky a dochutíme lisovaným česnekem, necháme vychladnout
  3. Vykynuté těsto rozdělíme na 15 až 16 stejně velkých kousků, vytvoříme placičky, na každou rozdělíme část houbové směsi, tu uzavřeme do těsta ve tvaru buchet, vyskládáme na tukem vymazaný pekáč tak, aby mezi sebou měli větší mezery, buchty totiž ještě nabydou!
  4. Necháme 15 minut kynout, pak buchty potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme posypem, tedy například sezamovým semínky, kmínem apod.
  5. Pečeme v troubě vyhřáté na 180-190 °C asi 40 minut dorůžova.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Bylinky, nepostradatelná součást kuchyně!

Dokážou proměnit i obyčejný pokrm v gurmánskou specialitu, dochutí a ovoní každý recept a navíc díky nim můžete snížit množství použité soli. Jak můžete bylinky pěstovat, aby byly vždy čerstvé, anebo skladovat, abyste uchovali jejich vůni i chuť? Prozradíme vám spoustu užitečných rad a k tomu ještě přidáme skvělé bylinkové recepty…

číst dále ...

Svěží recepty, které uspokojí vaše letní chutě

Ryby, brambory, zelenina, ovoce. To jsou základní suroviny našich nápaditých srpnových receptů. Můžete si z nich sestavit příjemné letní menu, protože nabízíme nejen hlavní chody, ale také jídla hodící se coby předkrmy. A samozřejmě nesmí chybět ani dezerty, tentokrát v podobě osvěžujících nanuků plných ovoce. Nachystejte si potřebné kvalitní ingredience, ideálně se značkami kvality (jako je např. Klasa nebo Regionální potravina), abyste si na všem pořádně pochutnali a také dodali tělu dostatek živin. A můžeme začít.

číst dále ...

Melounová kuchařka – výběr 18 TOP receptů z melounu

Sezóna melounů nám každý rok umožní připravit některé skvělé recepty právě ze sladké dužiny jak vodního melounu, tak i z dalších druhů této sladké pochutiny. Vybrali jsme pro vás z databáze naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz naše nejlepší vyzkoušené recepty právě na sladké melouny.

číst dále ...

Kouzlete s ovocem, oslaďte si život pečeným čajem

Skvěle chutná a potěší i jako pěkný dárek. Řeč je o pečeném čaji, který vás v chladných dnech zahřeje a v létě osvěží. Rybíz, jablka, hrušky, maliny i další lesní plody. Ingrediencím se meze nekladou, vždy záleží na vaší chuťové preferenci. Příprava je jednoduchá a výsledek originální. Pamatujte jen, že ten nejlepší vyrobíte výhradně z kvalitních surovin.

číst dále ...

Rajčata, nejoblíbenější zelenina Čechů

Rostou skoro všude a milují je po celém světě. U nás se ale rajčata začala konzumovat až od 19. století, a navíc byla zpočátku považována za jedovatá. To už je ale dávno zapomenuto. Dnes už víme, že obsahují plno vitaminů, antioxidantů a minerálů. Proto není divu, že jich ročně v průměru spotřebujeme až 12 kg. Jelikož jsou rajčata tak populární, vyzpovídala Akademie kvality Alici Kouřilovou, vedoucí kanceláře Zelinářské unie Čech a Moravy.

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy