REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Buchty na slano s houbovou náplní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kdo by neměl rád pěkně nakynuté buchty. Ale už jste zkoušeli upéci buchty na slano? Skvělé jsou například k pivu či vínu. My tu máme náš rodinný recept na slané buchty plněné houbovou směsí.


Ingredience:
Rozpis na 15 až 16 kusů:
Na těsto:
500 ghladké mouky
1 lžícesušených bylinek (bazalka, oregano, tymián...)
1 lžičkacukru
1 lžičkasoli
250 mlteplého mléka
100 mlrostlinného oleje
1/2 kskostky droždí
1 ksvejce na potření
olej na vymazání pekáče
sezamová, slunečnicová či jiná semínka na posypání, či kmín
Na houbovou náplň:
600 gočištěných lesních hub
150 ganglické slaniny
1 ksvětší cibule
1 hrstčerstvých posekaných bylinek (petržel, libeček...)
3-4 ksstroužky česneku
rostlinný olej
drcený kmín
pepř
sůl

Postup:
  1. Do větší mísy nasypeme mouku, uděláme důlek, do důlku rozdrobíme kvasnice, přidáme cukr, zalijeme teplým mlékem, necháme vzejít kvásek, pak přidáme ostatní suroviny, vypracujeme hladké vláčné těsto, které necháme 40 minut kynout na teplém místě, zatím, co těsto bude kynout, připravíme si náplň
  2. Příprava houbové náplně; na oleji orestujeme na kostičky pokrájenou cibuli a anglickou slaninu, přidáme očištěné, na kousky pokrájené houby, osolíme, okořeníme pepřem a kmínem, dusíme asi 15 minut, pak stáhneme ze zdroje tepla, do směsi přidáme nasekané bylinky a dochutíme lisovaným česnekem, necháme vychladnout
  3. Vykynuté těsto rozdělíme na 15 až 16 stejně velkých kousků, vytvoříme placičky, na každou rozdělíme část houbové směsi, tu uzavřeme do těsta ve tvaru buchet, vyskládáme na tukem vymazaný pekáč tak, aby mezi sebou měli větší mezery, buchty totiž ještě nabydou!
  4. Necháme 15 minut kynout, pak buchty potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme posypem, tedy například sezamovým semínky, kmínem apod.
  5. Pečeme v troubě vyhřáté na 180-190 °C asi 40 minut dorůžova.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Tradiční pokrmy pro další vánoční dny – na Boží hod, Svátek svatého Štěpána, Silvestr a Nový rok

I další sváteční dny o vánočních svátcích, tedy na Boží hod, Svátek svatého Štěpána, Silvestr a Nový rok se podává v českých domácnostech mnoho skvělých pokrmů. V mnoha rodinách nesmí chybět svíčková na smetaně nebo nějaká vepřová pečeně, na Svátek svatého Štěpána pak krůta plněná nádivkou či jiná drůbeží dobrota. Na silvestra pak asi všichni milujeme chlebíčky, či různé jednohubky. Opět jsme pro vás vybrali výběr těch nejzajímavějších receptů z naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na skvělá jídla, která se tradičně podávají další dny po Štědrém dnu, tedy na Boží hod, Svátek svatého Štěpána, Silvestr a Nový rok.

číst dále ...

Vánoční menu – tradiční česká štědrovečerní večeře

Tradiční vánoční pokrmy na Štědrovečerní menu. Výběr 25 nejlepších tradičních českých receptů na jídla servírovaná na Štědrý den. Vybrali jsme ty nejlepší recepty z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na klasické štědrovečerní předkrmy, polévky, hlavní jídla i dezerty a moučníky.

číst dále ...

Studený podzim, teplé jídlo

V podzimní dny si naše tělo žádá více teplého jídla. Nejenom že se jím zahřejeme, ale dodá nám i potřebnou energii. V ideálním případě použijte i sezónní potraviny jako je řepa či brambory – ty mají výborný sytící index. Pomyslnou třešničkou je pak mák, kterým jídlo náležitě vyladíte.

číst dále ...

Globus: trvanlivé potraviny a drogerie pro Sbírku potravin levněji

Všech patnáct hypermarketů Globus se zapojí do letošní podzimní Sbírky potravin, která proběhne v sobotu 23. listopadu. Globus je nejdéle fungujícím partnerem sbírek a letošní akci podpoří speciální akční nabídkou, platnou jen v den sbírky a pro vybrané trvanlivé potraviny nebo drogerii. Veřejné sbírce předchází i zaměstnanecká sbírka Globusu.

číst dále ...

Podzimní menu od Hollandie

Mlhavo, ranní mrazíky, odpolední sluníčko, občas déšť, vůně padajícího listí. To je podzim. Se změnou počasí na sobě nejspíše pociťujete, že máte i jiné chutě. Proto pro vás česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR připravila voňavé sezónní recepty.

číst dále ...

Vykouzlete sněhové aranžmá s pomocí kokosových kuliček

Každoroční obavy z Vánoc strávených na blátě můžete letos hodit za hlavu. Správnou zimní atmosféru totiž letos vykouzlíte díky lahodným kokosovým kuličkám. Stačí je dekorovat nebesky modrým nebo perleťovým posypem a doplnit sněhově bílým slavnostním aranžmá.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy