REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborový závin s uzeným

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plát bramborového těsta naplněný uzeným a dalšími ingrediencemi, zatočený do tvaru závinu a upečený dozlatova.


Ingredience:
800 gbrambor
400 gkysaného zelí
200 guzené krkovice
100 ganglické slaniny
90 ghladké mouky
3 ksvajec
3 ksstroužky česneku
6 lžicstrouhanky
2 lžícenasekané petrželky
2 lžícesádla
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Krkovičku se slaninou nakrájíme na drobné kostičky, orestujeme je zprudka na na pánvičce, necháme vychladnout
2. Oloupané a omyté brambory nastrouháme, vymačkáme z nich vodu
3. K připraveným bramborám přidáme strouhanku, vejce, prolisovaný česnek, kostičky krkovičky a slaniny, vše osolíme a okořeníme pepřem, důkladně promícháme
4. Plech s pečícím papírem potřeme sádlem a rozprostřeme na něj těsto, ve vyhřáté troubě na 110 °C pečeme 20-25 minut dozlatova, upečený plát vyjmeme a necháme vychladnout
5. Okapané kysané zelí promícháme s nasekanou petrželkou, poklademe ho na bramborový plát, pevně svineme a nakrájíme na plátky.

Doporučení:

Bramborový závin podáváme teplý, nebo i studený.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy