REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborová buchta se sušenými houbami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Buchta na slano je chlapská záležitost. Skvělá je nejen k čaji, ale i k pivu a vínu.


Ingredience:
1 kgsyrových brambor
500 gpolohrubé mouky
200 gsušených hub
40 gdroždí
5 lžicoleje
1 lžícemajoránky
2 dclmléka
5 ksstoužků česneku
2 ksvejce
sádlo
kmín
voda
sůl

Postup:

1. Sušené houby zalijeme vodou
2. Do vlažného mléka rozkvedláme vejce rozdrobíme droždí vmícháme mouku a sůl a necháme 20 minut vykynout
3. Brambory nastrouháme na hrubém struhadle, přebytečnou vodu slijeme, do vykynutého těsta vmícháme brambory, utřený česnek, na kousky posekané, předem namočené houby, majoránku, 5 lžic oleje, kmín, sůl a důkladně vše propracujeme
4. Připravenou hmotu vlijeme do pekáče vymazaného sádlem, pečeme v troubě vyhřáté na 180-190 °C asi 40 minut, dokud buchta na povrchu pěkně nezrůžoví.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy