REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bačovský závin

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slaný závin z bramborového těsta zapečený s uzeným sýrem.


Ingredience:
500 gbrambor
300 gklobásy
150 ghladké mouky
100 guzeného tvrdého sýra
2 ksvejce
mletý černý pepř
červená mletá paprika
mouka na vyválení těsta
sůl

Postup:

1. Brambory uvaříme, oloupeme a necháme vychladnout
2. Vychladlé nastrouháme, přidáme hladkou mouku, sůl a jedno vejce, promícháme na hladké těsto
3. Z těsta, na pomoučeném vále, vyválíme obdélník, do středu urovnáme klobásu rozkrájenou na polovinu po délce a závin zabalíme (zavineme)
4. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem a zapečeme v horké troubě (200 °C) dozlatova
5. Závin vyjmeme s trouby, opět ho potřeme vejcem a posypeme nastrouhaným uzeným sýrem
6. Znovu zapečeme v troubě, až sýr na povrchu zezlátne
7. Vychladlý závin nakrájíme na řezy a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy