REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brynzové pirohy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto z brambor plněné náplní z brynzy a bylinek.


Ingredience:
Rozpis pro 4 osoby:
Těsto:
300 gbrambor
200 ghrubé mouky
3 ksžloutků
1 ksbílku na potření
sůl
Na náplň:
200 gbrynzy
2 ksstroužků česneku
1 ksbramboru
1 lžičkavegety
1 lžícenasekaných bylinek (bazalka, tymián, pažitka)
mletý černý pepř
sůl
Na dohotovení:
1 ksvelké cibule
3 lžícesádla
bylinky na zdobení

Postup:

1. Nejdříve si připravíme brynzovou náplň, ve slupce uvařený brambor po vychladnutí oloupeme a nastrouháme na jemno
2. Smícháme ho s brynzou, opepříme a ochutíme vegetou
3. Česnek oloupeme, prolisujeme a spolu s nasekanými bylinkami vmícháme k brynze
4. Podle potřeby můžeme přisolit
5. Ve slupce uvařené brambory necháme vychladnout, oloupeme je a na jemno nastrouháme na vál
6. Přidáme hrubou mouku, žloutky, osolíme a uhněteme těsto, které rozválíme a rozkrájíme na obdélníky
7. Do středu obdélníků dáme brynzovou náplň a okraje potřeme rozšlehaným bílkem
8. Těsto přehneme přes náplň a potřené okraje k sobě dobře přitiskneme, pak je vhodíme do osolené vroucí vody a vaříme, až vyplavou na povrch
9. Pirohy vyndáme děrovanou naběračkou a necháme okapat
10. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka a na rozpáleném sádle opečeme dozlatova
11. Pirohy rozdělíme na talíře, posypeme osmaženou cibulkou a dozdobíme čerstvými bylinkami.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy