REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brynzové pirohy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto z brambor plněné náplní z brynzy a bylinek.


Ingredience:
Rozpis pro 4 osoby:
Těsto:
300 gbrambor
200 ghrubé mouky
3 ksžloutků
1 ksbílku na potření
sůl
Na náplň:
200 gbrynzy
2 ksstroužků česneku
1 ksbramboru
1 lžičkavegety
1 lžícenasekaných bylinek (bazalka, tymián, pažitka)
mletý černý pepř
sůl
Na dohotovení:
1 ksvelké cibule
3 lžícesádla
bylinky na zdobení

Postup:

1. Nejdříve si připravíme brynzovou náplň, ve slupce uvařený brambor po vychladnutí oloupeme a nastrouháme na jemno
2. Smícháme ho s brynzou, opepříme a ochutíme vegetou
3. Česnek oloupeme, prolisujeme a spolu s nasekanými bylinkami vmícháme k brynze
4. Podle potřeby můžeme přisolit
5. Ve slupce uvařené brambory necháme vychladnout, oloupeme je a na jemno nastrouháme na vál
6. Přidáme hrubou mouku, žloutky, osolíme a uhněteme těsto, které rozválíme a rozkrájíme na obdélníky
7. Do středu obdélníků dáme brynzovou náplň a okraje potřeme rozšlehaným bílkem
8. Těsto přehneme přes náplň a potřené okraje k sobě dobře přitiskneme, pak je vhodíme do osolené vroucí vody a vaříme, až vyplavou na povrch
9. Pirohy vyndáme děrovanou naběračkou a necháme okapat
10. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka a na rozpáleném sádle opečeme dozlatova
11. Pirohy rozdělíme na talíře, posypeme osmaženou cibulkou a dozdobíme čerstvými bylinkami.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy