REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brusinky v cukru

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Brusinky nechané přejít varem, přelité horkým cukrovým roztokem, nesterilované.


Ingredience:
2 lpřebraných brusinek
0,4 lvody
500 gcukru
mletá skořice
nastrouhaná cukrová kůra

Postup:

1. Cukr svaříme s vodou, sebereme pěnu, pak do roztoku vložíme oprané a okapané brusinky
2. Necháme přejít varem, brusinky scedíme a vložíme do sklenic
3. Do cukrového roztoku přidáme kousek citrónové kůry, lžičku skořice a znovu povaříme
4. Horký roztok vlijeme na brusinky, sklenice dobře uzavřeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy