REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brusinky v cukru sterilované

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Brusinky povařené v cukrovém roztoku, sterilované.


Ingredience:
2 kgbrusinek
800 gcukru
kousek skořice
citrón

Postup:

1. Cukr svaříme asi,
5 l vody, do cukrového roztoku vsypeme oprané a přebrané brusinky tak, aby byly zcela ponořeny v roztoku a vaříme asi 5 minut
2. Brusinky scedíme, nasypeme do sklenic a do roztoku přidáme další plody, postupně tak převaříme celé množství
3. Do roztoku nakonec přidáme skořici a několik plátků chemicky neošetřené citrónové kůry nebo přidáme pár koleček oloupaného citrónu
4. Nálev povaříme, scedíme a nalijeme na brusinky ve sklenicích 5. Sterilujeme 10 minut při teplotě 85 °C.

Poznámka:

Více viz. škola vaření: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy