REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brownie cupcakes s mascarponovým krémem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Brownie cupcakes upečené v troubě v papírových košíčcích umístěných ve formě na muffiny, vychladlé zdobené mascarponovým krémem a čokoládovými ornamenty.


Ingredience:
Rozpis na 12 cupcakes:
100 ghladké a polohrubé mouky (1:1)
200 gkrupicového cukru
120 ghořké čokolády miimálně 50 %
120 gmásla
3 ksvětší vejce
1 lžičkavanilkového extraktu
špetka soli
forma na muffiny a papírové košíčky
Na mascarponový krém:
250 gmascarpone
250 mlRama krémová na šlehání
3 lžícecukru
Na ozdobu:
čokoládová poleva
pergamenový papír

Postup:
  1. Formu na muffinky vyložíme papírovými košíčky, trouby předehřejeme na 170 °C
  2. Na kousky nalámanou čokoládu rozpustíme spolu s máslem ve vodní lázni, nebo v mikrovlnné troubě, směs promícháme dohladka, pak necháme mírně prochladnout
  3. Do hmoty přidáme cukr, ten zamícháme nejlépe pomocí ručního šlehače, postupně dále do hmoty zapracujeme vejce, jedno po druhém pak přidáme vanilku, nakonec zapracujeme mouku smíchanou se špetkou soli
  4. Zpracované těsto rozdělíme do 12 košíčků umístěných ve formě, tu vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 20 minut (středy cupcakes by měly zůstat lehce vlhké!), necháme mírně prochladnout, pak košíčky přendáme na mřížku, kde je necháme úplně vychladnout
  5. Připravíme si krém; mascarpone vyšleháme s cukrem, pak do maskarpone zašleháme Ramu, vyšleháme tuhý sníh
  6. Krém pomocí zdobicího sáčku nastříkáme na vychladlé cupcakes, dozdobíme ztuhlou čokoládovou polevou, ihned podáváme, nebo uložíme do lednice.

Příprava čokoládového zdobení:

  1. Čokoládovou polevu rozpustíme, ozdobně ji nastříkáme na pergamenový papír
  2. Vychladlými tvary ozdobíme hotové cupcakes.
Doporučení:

Místo čokoládového zdobení můžeme například cupcakes ozdobit čerstvým drobným ovocem a lístky máty….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Zavařování (sterilace) masa

… maso zavařujeme zásadně bez kostí a raději libové. Tuk se hůře steriluje a časem dostane nežádoucí příchuť. Vyvarujte se cibule!!! Rychle kysne a zničí vám vaše výrobky, proto se cibule do zavařeného masa zásadně nedává …

číst dále ...

Zase ty nevídané dobroty!

A přímo na Váš stůl. Bravurní počin cukrářského mistra Josefa Maršáka a gastro legendy Roberta Chejna, kteří spojili své síly a nabízí luxusní delikatesy ve skleničkách pod značkou Fat Brothers. Díky tomu můžete zažít příjemnou večeři jako v poctivé restauraci přímo u vás doma a užít si tak krásné chvíle s rodinou a přáteli při společném stolování.

číst dále ...

Grilovací sezóna je v plném proudu!

Také patříte k milovníkům letního grilování? Pak pro Vás máme dvě zprávy. Začněme tou špatnou, grilování nepatří mezi nejzdravější úpravy pokrmů, protože se během něj mohou vytvářet nevhodné sloučeniny. Tyto procesy vznikají převážně grilováním masa a masových produktů, ale nevyhýbají se ani grilované zelenině. Půjdeme k té druhé zprávě. Naštěstí pro nás bude o něco pozitivnější. Tvorbu nezdravých sloučenin můžeme zásadně omezit, pokud delší dobu, nejlépe přes noc nebo alespoň několik hodin maso marinujeme v tekutých směsích bylin a koření. Platí to především o rozmarýnu, kurkumě a tymiánu, ale nápomocný je i česnek, oregano a mnoho dalších.

číst dále ...

6 rad, jak ugrilovat tofu

Vůně hořícího dřevěného uhlí, grilovaného masa a čerstvých bylinek … grilovací sezóna je v plném proudu, tak co si ji letos trochu zpestřit veganskou lahůdkou. Už jste zkoušeli grilované tofu? Přinášíme vám 6 užitečných rad, jak správně připravit a ugrilovat tuto sójovou pochoutku.

číst dále ...

Jak poznat, že trpíte dehydratací? Přinášíme šest příznaků, že vaše tělo strádá

Horké dny jsou v plném proudu a pitný režim je jedna z nejdůležitějších věcí, na kterou bychom neměli zapomínat. Voda je základním stavebním kamenem lidského těla. Neměli bychom ji proto opomínat. V takovém případě bychom totiž mohli čelit dehydrataci, která s sebou nese mnoho rizik.

číst dále ...

Pohanka jako trendy superfood. Má u vás v kuchyni své místo?

Stejně tak, jako spousta dalších superfood, je i pohanka opomíjenou surovinou. Ačkoliv její název každý zná, našli byste ji jen v nepatrném zlomku domácností. V dnešní době, kdy se stále častěji ubíráme k přírodě, je však více než nasnadě dát pohance šanci. Je totiž zdrojem nejrůznějších vitamínů a minerálních látek, které na náš organismus působí velice prospěšně. Věděli jste, že pohanka nepatří do skupiny obilovin, ale mezi tzv. pseudocereálie? Běžně se však v jídelníčku užívá jako obilovina (navíc bezlepková), z níž lze vařit nasladko i naslano.

číst dále ...

3 sýry, se kterými zazáříte na zahradní párty

Kdo říká, že na zahradních párty a grilovačkách musí mezi servírovanými jídly hrát ústřední roli grilované maso. Jsou i jiné a mnohdy chuťově zajímavější pokrmy, kterými můžete hosty překvapit. Máme pro vás tipy na tři sýry, které nesmějí chybět mezi letním pohoštěním. Vyzkoušejte je a buďte za báječnou hostitelku.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy