REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brownie cupcakes s mascarponovým krémem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Brownie cupcakes upečené v troubě v papírových košíčcích umístěných ve formě na muffiny, vychladlé zdobené mascarponovým krémem a čokoládovými ornamenty.


Ingredience:
Rozpis na 12 cupcakes:
100 ghladké a polohrubé mouky (1:1)
200 gkrupicového cukru
120 ghořké čokolády miimálně 50 %
120 gmásla
3 ksvětší vejce
1 lžičkavanilkového extraktu
špetka soli
forma na muffiny a papírové košíčky
Na mascarponový krém:
250 gmascarpone
250 mlRama krémová na šlehání
3 lžícecukru
Na ozdobu:
čokoládová poleva
pergamenový papír

Postup:
  1. Formu na muffinky vyložíme papírovými košíčky, trouby předehřejeme na 170 °C
  2. Na kousky nalámanou čokoládu rozpustíme spolu s máslem ve vodní lázni, nebo v mikrovlnné troubě, směs promícháme dohladka, pak necháme mírně prochladnout
  3. Do hmoty přidáme cukr, ten zamícháme nejlépe pomocí ručního šlehače, postupně dále do hmoty zapracujeme vejce, jedno po druhém pak přidáme vanilku, nakonec zapracujeme mouku smíchanou se špetkou soli
  4. Zpracované těsto rozdělíme do 12 košíčků umístěných ve formě, tu vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 20 minut (středy cupcakes by měly zůstat lehce vlhké!), necháme mírně prochladnout, pak košíčky přendáme na mřížku, kde je necháme úplně vychladnout
  5. Připravíme si krém; mascarpone vyšleháme s cukrem, pak do maskarpone zašleháme Ramu, vyšleháme tuhý sníh
  6. Krém pomocí zdobicího sáčku nastříkáme na vychladlé cupcakes, dozdobíme ztuhlou čokoládovou polevou, ihned podáváme, nebo uložíme do lednice.

Příprava čokoládového zdobení:

  1. Čokoládovou polevu rozpustíme, ozdobně ji nastříkáme na pergamenový papír
  2. Vychladlými tvary ozdobíme hotové cupcakes.
Doporučení:

Místo čokoládového zdobení můžeme například cupcakes ozdobit čerstvým drobným ovocem a lístky máty….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Jídlo u ledu: Jak správně mrazit a co do mrazničky nepatří

Od dob, kdy se potraviny uchovávaly ve vrstvě soli, aby vydržely, už nějaký čas uplynul. Dnes nechybí v žádné domácnosti mraznička, která nám umí vytrhnout trn z paty, když dojdou čerstvé potraviny, zvládne pojmout nával masa ze zabijačky nebo obří várku ovoce ze zahrádky. I mražení potravin ale má svá pravidla. Čím se řídit, aby vám jídlo v mrazničce vydrželo a hlavně chutnalo?

číst dále ...

Trhané vepřové i hovězí maso krok za krokem

Ozvláštněte svou grilovací párty pochoutkou v podobě trhaného masa. Vybírat lze z kousků hovězích i vepřových, vždy ale volte kvalitu. Jen ta dodá vaší gurmánské specialitě tu pravou chuť.

číst dále ...

BRANDNOOZ BOX KVĚTINOVÁ NADÍLKA 2021 – balíček plný novinek

Přišlo jaro a s ním i další Brandnooz box pro rok 2021, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. Nyní se s námi ponořte do nového boxu a pojďme zhodnotit produkty.

číst dále ...

Recepty s regionální potravinou – Rychle, chutně a lokálně – zkuste naše červnové recepty

Co nám přinese červen? Že by ještě aprílové počasí jako v květnu? Těžko soudit. Ale rozhodně si zase můžete začít chystat zástěry a připravit se na pořádnou dávku receptů z lokálních surovin a výrobků. Farmáři ocenění Regionální potravinou si totiž zaslouží, abychom jejich jedinečné produkty znali a zamilovali si je. Vyrábějí je totiž s láskou a touhou poskytnout nám originální chuťový zážitek. Protentokrát jsme je zakomponovali do pečených rajčat, trhacího bochníku se sýrem a česnekem, kuřecích špízů na medu a pivě a maltašek plněných griliášem. Jde o originální, ale přitom lehké pohoštění pro přátele u grilu a piva.

číst dále ...

Celozrnná mouka jako důležitý zdroj vlákniny

Počet lidí, kteří se zajímají o své zdraví, správnou životosprávu a s tím související zdravou výživu se v posledních letech stále zvyšuje. Při výběru potravin proto hledíme nejen na to, jak potravina vypadá a chutná, ale stále častěji nás také zajímá, jaké výživové nebo zdravotní benefity nabízí. Jednou z látek, kterých máme v našich podmínkách výrazně méně než by bylo vhodné, je vláknina. K jejímu doplnění přitom stačí jednoduchý trik – vyměňte bílou mouku za celozrnnou.

číst dále ...

V Česku výrazně vzrostl počet flexitariánů. Lidí, kteří konzumují maso jen příležitostně je už jedna čtvrtina

Češi jsou nadále převážně národem masožravců, masné produkty pravidelně do svého jídelníčku zařazuje celých 69 % populace. Výrazně však vzrůstá počet těch, kteří maso či ryby konzumují pouze příležitostně. Dle dat z aktuálního výzkumu FMCG Gurus pro Českou veganskou společnost je občasných konzumentů masa aktuálně v Česku 25 %. Maso vůbec nekonzumuje 6 % respondentů.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy