REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brownie cupcakes s mascarponovým krémem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Brownie cupcakes upečené v troubě v papírových košíčcích umístěných ve formě na muffiny, vychladlé zdobené mascarponovým krémem a čokoládovými ornamenty.


Ingredience:
Rozpis na 12 cupcakes:
100 ghladké a polohrubé mouky (1:1)
200 gkrupicového cukru
120 ghořké čokolády miimálně 50 %
120 gmásla
3 ksvětší vejce
1 lžičkavanilkového extraktu
špetka soli
forma na muffiny a papírové košíčky
Na mascarponový krém:
250 gmascarpone
250 mlRama krémová na šlehání
3 lžícecukru
Na ozdobu:
čokoládová poleva
pergamenový papír

Postup:
  1. Formu na muffinky vyložíme papírovými košíčky, trouby předehřejeme na 170 °C
  2. Na kousky nalámanou čokoládu rozpustíme spolu s máslem ve vodní lázni, nebo v mikrovlnné troubě, směs promícháme dohladka, pak necháme mírně prochladnout
  3. Do hmoty přidáme cukr, ten zamícháme nejlépe pomocí ručního šlehače, postupně dále do hmoty zapracujeme vejce, jedno po druhém pak přidáme vanilku, nakonec zapracujeme mouku smíchanou se špetkou soli
  4. Zpracované těsto rozdělíme do 12 košíčků umístěných ve formě, tu vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 20 minut (středy cupcakes by měly zůstat lehce vlhké!), necháme mírně prochladnout, pak košíčky přendáme na mřížku, kde je necháme úplně vychladnout
  5. Připravíme si krém; mascarpone vyšleháme s cukrem, pak do maskarpone zašleháme Ramu, vyšleháme tuhý sníh
  6. Krém pomocí zdobicího sáčku nastříkáme na vychladlé cupcakes, dozdobíme ztuhlou čokoládovou polevou, ihned podáváme, nebo uložíme do lednice.

Příprava čokoládového zdobení:

  1. Čokoládovou polevu rozpustíme, ozdobně ji nastříkáme na pergamenový papír
  2. Vychladlými tvary ozdobíme hotové cupcakes.
Doporučení:

Místo čokoládového zdobení můžeme například cupcakes ozdobit čerstvým drobným ovocem a lístky máty….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Sladké vánoční moučníky a dezerty z celého světa

Na žádné slavnostně prostřené vánoční tabuli nesmí chybět sladký moučník, či dezert. Všude tam, kde se vánoce slaví, se právě na tyto svátky připravují tradiční sladké pokrmy s dlouhou historií. Oblast od oblasti, stát od státu, každý národ má ten svůj slavný vánoční dezert. Znáte slovenský Štědrák? A co francouzský Bûche de Nöel? V tomto článku najdete inspiraci na 10 nejznámějších sladkých vánočních dezertů z celého světa.

číst dále ...

5 receptů na nepečené cukroví, které by nemělo na vaši vánoční tabuli chybět

Nemáte čas na pečení cukroví? Nevadí, zkuste nepečené varianty vánočních cukrovinek. Nebudete muset sedět hodiny u trouby a hlídat, aby se nepřipálily, a zamilujete si je pro jejich jednoduché zpracování. Nepečené druhy jsou velmi oblíbené také161 u dětí, které vám s jejich přípravou určitě rády pomohou.

číst dále ...

Bagetu za odběr: Bageterie Boulevard hledá v kampani nové dárce krevní plazmy

Bageterie Boulevard ve spolupráci s Ústřední vojenskou nemocnicí ve Střešovicích spouští kampaň na podporu dárců krve a krevní plazmy. Za každé darování nabízí firma dárcům voucher na jednu Rychlovku k doplnění energie po odběru. Cílem kampaně je nejen zvýšit počet dárců, ale také povědomí o důležitosti odběrů krve a jejích složek a v současné době i tzv. rekonvalescentní plazmy, tedy plazmy obsahující protilátky od osob, které prodělaly infekci SARS-CoV-2 nebo onemocnění covid-19. Tato plazma se podává hospitalizovaným pacientům se středně závažným a těžším průběhem onemocnění covid-19 a díky obsaženým protilátkám zabraňuje množení viru v těle a pomáhá při léčbě.

číst dále ...

Ochutnejte pravé sicilské cannoli!

Cannoli je typický italský dezert ve tvaru trubiček, jehož kolébkou je Sicílie, proto bývají často označovány také jako cannoli siciliani. Tradičně se toto pečivo plní sýrem ricotta a připravovat jej lze na různé způsoby – kraje se zdobí drcenými pistáciemi či ořechy, čokoládou, koktejlovými třešněmi, kandovaným ovocem či strouhanou citrusovou kůrou.

číst dále ...

Mák, dýně a mrkev – 3 podzimní recepty na podporu imunitu

Zatímco pro někoho je podzim časem dlouhých procházek a večerů u krbu s knihou, pro ty se slabší imunitou nastává čas viróz a nekončící rýmy. Zde je několik receptů z lokálních surovin, které zpříjemní podzimní dny a zároveň prospějí zdraví i imunitnímu systému.

číst dále ...

Užijte si vánoční atmosféru společně a upečte si s dětmi perníkovou chaloupku

Nejkrásnější svátky v roce se pomalu blíží a vy si už jistě lámete hlavu tím, abyste vše stihli, měli včas napečeno a dopřáli svým blízkým to nejlepší. Zkuste ale trošku zvolnit a užít si svátky v poklidu s těmi, kteří jsou vám nejblíž. Zapalte si vonné svíčky, pusťte si koledy a upečte si s dětmi sen každé ratolesti – perníkovou chaloupku. Úspěch je předem zaručen, a navíc si užijete spoustu legrace.

číst dále ...

Vánoční cukroví jinak: Dejte sbohem pšeničné mouce a vyzkoušejte neobvyklé druhy

Perníčky, rumové kuličky i oblíbené linecké – zkuste při pečení cukroví místo klasické pšeničné mouky a z nich připravených ingrediencí zapojit jiné alternativy. Uvidíte, že vánoční tabuli obohatí nejen svou neobyčejnou chutí, ale také nutriční hodnotou a lehkostí. Ta se o Vánocích obzvláště hodí, protože na dietu obvykle není ani pomyšlení!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy