REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Broskvový závin

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Listové těsto naplněné broskvovou směsí, zarolované a upečené dozlatova.


Ingredience:
500 glistového těsta
1 ksvejce
plátky mandlí na posypání
moučkový cukr na posypání
hladká mouka na pomoučení
Na náplň:
100 ghořké čokolády
20 gmásla
8 ksbroskví
4 lžícestrouhanky
2 lžícecukru krupice
1 lžícenakládaného zázvoru

Postup:

1. Nejdříve si připravíme náplň: Strouhanku i krupicový cukr opražíme na rozpuštěném másle, dokud se cukr nerozpustí a nezačne karamelizovat 2. Vmícháme na kousky nakrájené broskve i na drobno nasekaný zázvor a přiklopené dusíme 2 minuty
3. Pak sundáme z tepla, necháme 5 minut odpočívat a nakonec vmícháme nalámanou čokoládu
4. Listové těsto překrojíme, obě půlky postupně rozválíme na pomoučeném vále dotenka, naplníme broskvovou směsí, zavineme a konce dobře přimáčkneme
5. Potřeme lehce našlehaným vajíčkem posypeme plátky mandlí a pečeme při 180 °C dozlatova (35 minut), podáváme posypané moučkovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy