REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Broskvová zmrzlina

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sorbet z broskví cukru a vody.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
4 ksvelkých, zralých broskví
1 kscitrónu
120 gcukru
1,5 dlvody

Postup:

1. Cukr s vodou přivedeme do varu, povaříme 5 minut a pak vychladíme
2. Oloupané broskve prolisujeme nebo umixujeme
3. Promícháme je s citrónovou šťávou a rozvařeným cukrem
4. Nalijeme do kovové misky pro výrobu ledu a zmrazíme.

Doporučení:

Mrazení zmrzliny:Nejméně půl hodiny před zmrazováním nastavíme chladničku na nejhlubší stupeň chlazení. Připravený krém dáme do mrazicího prostoru chladničky a mrazíme asi 2 hodiny. Pak zmrzlinu, namrazenou na stěnách a dně nádobky, seškrábeme (nejlépe nožem namáčeným v horké vodě) a celý obsah promícháme. Toto promíchávání opakujeme vícekrát, vždy asi po půl hodině. Jakmile je zmrzlina zmrazená, chladničku nastavíme na obvyklý stupeň chlazení a zmrzlinu necháme v mrazicím prostoru „uzrát“.

Poznámka:

Stejně připravíme zmrzlinu v mrazničce, doba zmrazení se zkrátí. Zmrzlinu promícháváme v kratších intervalech. V mrazničce můžeme uchovat zmrzlinu delší dobu, ale přibližně 12 hodin před podáváním ji dáme do chladničky, aby byla přiměřeně tuhá; zmrzlina podaná přímo z mrazničky je příliš tvrdá a špatně se porcuje.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy