REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ananasový sorbet

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zmrazený sorbet z ananasového pyré, bílého jogurtu, máty, šťávy a kůry z limetky, servírovaný s pečeným ananasem a rozmačkanými malinami s cukrem.


Ingredience:
1 ksananasu
500 gmalin
325 gcukru krupice
10 gmáty
500 mlbílého jogurtu
1 lžícecukru krupice
šťáva a kůra ze 2 limetek

Postup:

1. Ananas oloupeme, odkrojíme z něho 6 tenkých koleček, posypeme je 1 lžící krupicového cukru a pečeme v troubě 45-50 minut při teplotě 120 °C
2. Zbývající ananas nakrájíme na kostky, rozmixujeme na pyré, vmícháme do něho 125 g cukru krupice, bílý jogurt, limetkovou šťávu i na jemno nastrouhanou kůru a mátu
3. Sorbet nalijeme do mísy na zmrzlinu a necháme zmrazit
4. Podáváme s opečeným ananasem a malinami rozmačkanými se zbylým krupicovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy