REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Broskve v bílém rumu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Broskve naložené spolu s plátky citronu a vanilkovým luskem, ochucené cukrem, zalité rumem.


Ingredience:
Na 2-3 sklenice po 0,4l:
1 kgpevnějších broskví
400 gcukru krupice
350 mlbílého rumu
1 ksvanilkového lusku
1 kscitronu

Postup:

1. Broskve omyjeme, oloupeme, rozkrojíme, zbavíme pecek a dužinu nakrájíme na měsíčky, citron důkladně omyjeme a nakrájíme na plátky
2. Vanilkový lusk překrájíme podle počtu sklenic
3. Vyvařené sklenice naplníme broskvemi, plátky citronu a postupně je prosypeme cukrem, do každé sklenice dáme kousek vanilkového lusku a necháme přikryté stát, dokud se cukr nevsákne
4. Potom je po okraj zalijeme rumem, uzavřeme, necháme měsíc uležet v chladu a ve tmě, aby se ovoce proleželo v alkoholu, během této doby je několikrát obrátíme dnem vzhůru, aby se cukr lépe rozpustil.

Doporučení:

Místo vanilky můžeme přidat kousky celé skořice nebo badyán a hřebíček. Ovoce můžeme promíchat s cukrem a pak teprve plnit do sklenic.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy