REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Borůvky v cukru (pasírované)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Borůvky rozvařené s malým množstvím vody, propasírované přes sítko, dále povařené s cukrem a nakonec sterilované.


Ingredience:
1 kgborůvek
300 gcukru
zavařovací sklenice s uzávěry

Postup:

1. Přebrané, zralé borůvky s malým množstvím vody rozvaříme na mírném ohni
2. Pak je propasírujeme přes sítko, přidáme cukr a dále povaříme, pěnu vystupující na povrchu sbíráme
3. Borůvkovou hmotu plníme do sklenic, důkladně je uzavřeme a sterilujeme 30 minut při teplotě 85 °C.

Poznámka:

Více viz. škola vaření: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy