REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brokolicový krém zdobený mascarponovým kapáním

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na jednotlivé růžičky nakrájená brokolice, povařené v osolené vodě, promíchaná s orestovanou cibulkou zaprášenou moukou, zjemněná smetanou, dochucená kořením, nakonec rozmixovaná. Krém je servírovaný ozdobený italským sýrem Mascarpone zředěným smetanou.


Ingredience:
1 ksbrokolice
1 ksvětší cibule
2 kelímkysmetany ke šlehání 30 %
1 lžícehladké mouky
1,5-2 lvody
muškátový oříšek
pepř
sůl
Na ozdobu:
50 gitalského sýra Mascarpone
smetana

Postup:

1. Omytou a okapanou brokolici nakrájíme na jednotlivé růžičky, dáme vařit do osolené vody, měkkou zeleninu vytáhneme pomocí cedníku, necháme okapat a ihned ji zprudka zchladíme studenou vodou nebo ji raději dáme na led, tím zajistíme, že brokolice zůstane nádherně zelená
2. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme ji na másle dozlatova, zaprášíme moukou
3. Vývarem zalijeme cibuli s moukou, přidáme brokolici, vše rozmixujeme a přivedeme opět k varu
4. Když se vše vaří, přidáme smetanu ke šlehání, dochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku
5. Mascarpone smícháme se smetanou tak, aby jsem vytvořili mírně tekutou hmotu
6. Brokolicový krém nalijeme do polévkového talíře a ozdobíme mascarponovým kapáním.

Doporučení:

Polévku lze ještě ozdobit kouskem opečeného filátka z lososa, opečenými rohlíkovými krutony, růžičkami vařené brokolice, nebo kolečkem natvrdo uvařeného vejce.

Poznámka:

Mascarpone – Nesolený kravský dezertní smetanový jemný italský sýr, který se používá i na přípravu sladké pěny z mascarpone a na přípravu dezertů, sladkostí, ale také omáček a polévek.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy