REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brokolicový koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slaný koláč z kynutého těsta, upečený obložený brokolicí, šunkou, anglickou slaninou, cibulí a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
400 gbrokolice bez košťálu
250 gšunky
180 gstrouhaného tvrdého sýra
50 ganglické slaniny
8 kscherry rajčat
2 ksjarní cibulky s natí
2 ksvajec
1 ksčervené papriky
125 mlsmetany na šlehání
mletý pepř
špetka soli
Na těsto:
200 ghladké mouky
100 gsádla
100 gpolohrubé mouky
1 lžičkacukru krupice
125 mlvlažné vody
1/2 kssáčku sušeného droždí
špetka soli

Postup:

1. Do mísy dáme prosátou hladkou i polohrubou mouku, přidáme droždí, krupicový cukr, špetku soli, sádlo, vlažnou vodu a vypracujeme hladké těsto, které lehce poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout
2. Potom ho ještě jednou propracujeme, rozválíme a položíme na plech vyložený pečicím papírem
3. Do mísy dáme očištěnou, na jemno nakrájenou cibulku s natí, přidáme na malé kousky nakrájenou šunku i anglickou slaninu, očištěnou, na kostičky nakrájenou papriku, vše dobře promícháme a rozprostřeme na koláč
4. Pak poklademe plátky nakrájených rajčat a růžičkami brokolice spařené v horké vodě
5. Smetanu rozšleháme s vejci, polovinou sýra, osolíme, opepříme a vzniklou směsí zalijeme koláč
6. Dáme do předehřáté trouby a pečeme při 160 °C asi 50 minut, krátce před dokončením posypeme koláč zbylým strouhaným sýrem a dopečeme dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Prague mussel week odstartoval. Zapojí se Les Moules, Bruxx i Grandhotel Pupp

Týden od 21. do 27. září patří v desítkách restaurací holandským slávkám. Druhý ročník festivalu Prague mussel week nabízí zvýhodněná mušlová menu připravená skutečnými kulinářskými esy. Zapojili se například Les Moules, Bruxx či Grandhotel Pupp. Recepty na slávkové pochoutky od šéfkuchařů zapojených restaurací jsou dostupné i na webu PMW.

číst dále ...

Začíná sezóna moštů! Co o nich potřebujete vědět?

Máte rádi ovoce? Pak jste nejspíše propadli jedinečné chuti ovocných šťáv. Můžete si je kupovat u farmáře, v obchodech, nebo třeba i v restauracích, když toužíte po něčem zdravějším. Jak se vůbec vyrábějí? Může být základem i mražené ovoce? Je nějaký rozdíl mezi moštem, džusem a nektarem? Je zakalený mošt vadný? Na tyto a více otázek odpověděl Akademii kvality doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D., vedoucí Ústavu konzervace potravin, VŠCHT Praha.

číst dále ...

Kolikrát za týden doma vlastně vaříme?

Jak často Češi doma vaří nějakou tu dobrotu? Vaříme doma každý den, nebo jen občas? Nebo snad doma uvařit nějaký ten dobrý oběd nebo večeři, na to již my Češi nemáme vůbec čas?

číst dále ...

BistRAWveg: Tipy na chutné raw recepty, když člověka honí mlsná

Raw neboli syrová strava je jedním ze stylů stravování. Pokud člověka popadne chuť na sladké, je takříkajíc doma. Nepečené dorty a koláče s troškou umu a správných surovin lze zvládnout připravit v domácí kuchyni. Ve spolupráci s odborníky z BistRAWveg některé recepty a postupy odhalujeme.

číst dále ...

Ponechejte si chuť léta klidně po celou zimu

Jablka, hrušky, švestky nebo třeba broskve. V létě a na podzim máme k dispozici velké množství ovoce, které bychom si rádi „zakonzervovali“ na horší časy. Jedním ze způsobů, jak plody uchovávat a připomenout si tak vůni léta a podzimu kdykoli, je sušení. V ovoci se zachová velké množství vitamínů a svou chutí pak obohatí nespočet jídel – od nákypů, smoothie, granolu až po snídaňové kaše.

číst dále ...

10 tipů, jak si vybrat kvalitní a zdraví prospěšný olivový olej

Olivovníky a olivy se pěstují a kultivují již několik tisíciletí. Olivový olej je jedním ze základních kamenů středomořské kuchyně. Má velmi pozitivní vliv na zdraví člověka a také díky němu se obyvatelé Středomoří dožívají vyššího věku a trápí je méně nejen kardiovaskulárních nemocí. Velmi ale záleží na kvalitě oleje.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy