REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brioche (brioška)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečivo původem z Francie.


Ingredience:
500 ghrubé mouky
100 gtuku
100 gcukru
25 gdroždí
1/4 lmléka
2 ksžloutky
strouhaná citronová kůra
vejce na potření
sůl

Postup:

1. V míse utřeme do pěny tuk, cukr, žloutky a přidáme strouhanou citronovou kůru
2. Do třeného těsta přidáme vykynutý kvásek z droždí, šálek vlažného mléka, kostku cukru a lžičku mouky (kvasnice rozdrobíme do trochy teplého mléka, přidáme trochu cukru a zaprášíme moukou, necháme chvíli kvasit)
3. Přidáme prosátou mouku promíchanou se solí, zbylé vlahé mléko a těsto vypracujeme nejdříve v míse a pak na vále
4. Těsto dáme do mísy, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout
5. Po hodině kynutí rozdělíme těsto na několik dílů, z těch vyválíme šišky a rozdělíme na dílky
6. Každý dílek zakulatíme
7. Klademe je na tukem vymazaný plech a necháme chvíli kynout
8. Potřeme je rozšlehaným vejcem a nůžkami je kousek od středu 2x nastřihneme, aby se nám zvedly růžky
9. Pečeme v dobře vyhřáté troubě, později plamen zmírníme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy