REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborový koláč se smetanovou náplní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slaný koláč z plátků vařených brambor, zalitý smetanovou náplní, pokladený kousky sardelových filetů a posypaný petrželkou, pak upečený dozlatova.


Ingredience:
800 guvařených oloupaných brambor
150 gstrouhaného eidamu
100 gzakysané smetany
1 lžícenasekané petrželky
3 ksvajec
1 kslahůdkové cibule
1 ksčervené cibule
1 ksmalé konzervy sardelových filetů
2 dlmléka
špetka muškátového květu
máslo a strouhanka na formu
mletý pepř

Postup:

1. Formu na koláč vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a pečlivě vyložíme plátky uvařených brambor
2. Brambory posypeme oloupanou, na kolečka nakrájenou červenou i lahůdkovou cibulí, zalijeme mlékem rozšlehaným s vejci, zakysanou smetanou, na jemno nastrouhaným sýrem, mletým pepřem a muškátovým květem
3. Vrch koláče poklademe kousky sardelových filetů a posypeme na drobno nasekanou petrželkou
4. Vložíme do předehřáté trouby na 190 °C a pečeme dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy