Slaný koláč z plátků vařených brambor, zalitý smetanovou náplní, pokladený kousky sardelových filetů a posypaný petrželkou, pak upečený dozlatova.
Ingredience:
800 g | uvařených oloupaných brambor |
150 g | strouhaného eidamu |
100 g | zakysané smetany |
1 lžíce | nasekané petrželky |
3 ks | vajec |
1 ks | lahůdkové cibule |
1 ks | červené cibule |
1 ks | malé konzervy sardelových filetů |
2 dl | mléka |
špetka muškátového květu | |
máslo a strouhanka na formu | |
mletý pepř |
Postup:
1. Formu na koláč vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a pečlivě vyložíme plátky uvařených brambor
2. Brambory posypeme oloupanou, na kolečka nakrájenou červenou i lahůdkovou cibulí, zalijeme mlékem rozšlehaným s vejci, zakysanou smetanou, na jemno nastrouhaným sýrem, mletým pepřem a muškátovým květem
3. Vrch koláče poklademe kousky sardelových filetů a posypeme na drobno nasekanou petrželkou
4. Vložíme do předehřáté trouby na 190 °C a pečeme dozlatova.