Slaný obědový koláč servírovaný teplý i studený s různými druhy zeleniny nebo saláty.
Ingredience:
300 g | vařených brambor |
300 g | hrubé mouky |
250 g | dětské krupičky |
200 g | uzeného masa nebo uzeniny |
50 g | droždí |
40 g | másla na potření |
4 ks | vejce |
3 ks | stroužky česneku |
1/2 l | mléka |
mletý pepř | |
majoránka | |
petrželka | |
sůl | |
mouka a tuk na pekáč |
Postup:
1. Dopředu uvařené brambory nastrouháme
2. Přidáme vejce, na kostičky nakrájené vařené uzené maso nebo uzeninu, se solí utřený česnek, pepř, majoránku, špetku soli, nasekanou pažitku, mléko krupičku a mouku s rozdrobeným droždím
3. Zaděláme husté těsto, přikryjeme ho utěrkou a necháme ho na teplém místě vykynout
4. Vykynuté těsto rozetřeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáče a ve středně vyhřáté troubě upečeme
5. Hotový koláč potřeme rozehřátým máslem a podáváme ho teplý nebo i studený.