REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborový koláč s uzeným masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slaný obědový koláč servírovaný teplý i studený s různými druhy zeleniny nebo saláty.


Ingredience:
300 gvařených brambor
300 ghrubé mouky
250 gdětské krupičky
200 guzeného masa nebo uzeniny
50 gdroždí
40 gmásla na potření
4 ksvejce
3 ksstroužky česneku
1/2 lmléka
mletý pepř
majoránka
petrželka
sůl
mouka a tuk na pekáč

Postup:

1. Dopředu uvařené brambory nastrouháme
2. Přidáme vejce, na kostičky nakrájené vařené uzené maso nebo uzeninu, se solí utřený česnek, pepř, majoránku, špetku soli, nasekanou pažitku, mléko krupičku a mouku s rozdrobeným droždím
3. Zaděláme husté těsto, přikryjeme ho utěrkou a necháme ho na teplém místě vykynout
4. Vykynuté těsto rozetřeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáče a ve středně vyhřáté troubě upečeme
5. Hotový koláč potřeme rozehřátým máslem a podáváme ho teplý nebo i studený.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy