REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborový koláč s uzeným lososem a kozím sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lahůdka, kterou podáváme třeba při posezení s přáteli při skleničce vína.


Ingredience:
500 gbrambor
150 guzeného lososa
150 gkozího sýra
1 dlsladké smetany
1 ksvejce
1 lžícenasekané petrželky
1 lžícenasekané pažitky
muškátový květ
strouhanka
voda
pepř
olej
sůl

Postup:
  1. Brambory ve slupce uvaříme do měkka a necháme vychladnout
  2. Oloupeme je, nastrouháme na jemno, přidáme vejce, smetanu, nasekanou petrželku, ochutíme muškátovým květem, solí, pepřem, vypracujeme těsto, je-li příliš řídké, zahustíme podle potřeby hladkou moukou
  3. Kulatou formu vymažeme olejem, posypeme strouhankou, rovnoměrně rozetřeme bramborové těsto, dáme péct do vyhřáté trouby na 180-200 °C
  4. Když koláč začne na povrchu zlátnout, poklademe střídavě plátky uzeného lososa a kozího sýra, vložíme zpět do trouby, troubu vypneme, necháme sýr částečně roztavit a lososa zapéct
  5. Hotový koláč posypeme nasekanou pažitkou, necháme zchladnout, nakrájíme a podáváme se sklenkou kvalitního bílého vína.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy